Putyin eltörölte a szerződéses katonák felső korhatárát

2022. május 28. 19:19

Az orosz hadseregbe eddig legfeljebb 18-40 éves oroszok és 18-30 éves külföldiek jelentkezhettek, a felső korhatárt most eltörölte az elnök.

2022. május 28. 19:19
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírt egy törvényt, amelynek értelmében a 40 évnél idősebbek is beléphetnek az orosz hadseregbe. A korhatár eltörlésétől azt remélik, hogy így több szakképzett embert toborozhatnak a seregbe – írja a BBC. Az új törvény által „magas precizitású fegyverek működtetéséhez” szeretnének személyzetet találni, de toboroznának felcsereket, gépészeket és kommunikációs szakembereket is. 

Az ukrán fél szerint viszont a lépés az orosz emberállomány kimerülését jelzi, valamint azt, hogy Oroszország súlyos veszteségeket szenvedett az ukrajnai offenzíva során. Az ukránok harmincezer, a nyugati források fele ennyi halálos áldozatról beszélnek.

Nyitókép: Mikhail Metzel / Sputnik / AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. május 29. 01:30
Ez a rohadás van lévő Putyin miért nem fog saját maga is fegyvert, és mutatna ezzel példát a szarházi oroszoknak, hogy hogyan is kell csinálni, a helyett hogy emberi életek felett dönt! Hogy a pusztulás gyorsabban kapjael, mint ahogyan azt ő reméli!
Gordon.
2022. május 28. 23:28
Beindul a Volksturm! Páncélöklöt minden 70 év feletti kezébe! Nem csak növelni kell a felső korhatárt, hanem csökkenteni az alsót is. Putyinjugend, felkészülni!
Dezsőke
2022. május 28. 21:00
az orosz hadsereg megerősítése a jelek szerint alapvető
Farkasvölgyi
2022. május 28. 20:54
Külföldiek nem jelentkezhetnek az orosz hadseregbe: aki önkénteskedni szeretne annak 2 lehetősége van, vagy jelentkezik a Luhanszki vagy Donyecki milíciákoz vagy irány Csecsenföld, hogy alapképzésben részesüljön, mielőtt Ukrajnába repülne, hogy harcoljon Alaudinov irányítása alatt, aki a Csecsenföldről érkezett önkénteseket vezeti. Az önkéntesek Oroszország egész területéről és a volt Szovjetunió országaiból érkeznek. Gudermesben van egy Spetsnaz iskola, a képzés és a felszerelés sokkal jobb, mint amit a DNR/LNR-nél kapnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!