Texas: negyven percig szabadon gyilkolhatott a támadó, mielőtt lelőtték

2022. május 26. 07:45

Szemtanúk szerint nem éppen a leggyorsabban cselekedtek a hatóságok, pedig már lövések zaját is lehetett hallani az épületből.

2022. május 26. 07:45
null

A texasi, 15 halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés után bő másfél nappal megérkeztek az első szemtanúi beszámolók is, melyekről a 444 ír, az AP nyomán.

„Menjenek be! Menjenek be!” – állítólag ezt kiabálták a rendőröknek az iskola előtt, miközben bentről már lövések hangjai hallatszottak. Az egyenruhások azonban nem cselekedtek, mondta Juan Carranza, az egyik szemtanú, aki szemben lakik az intézménnyel és végignézte, mi történik.

Javier Cazares, akinek negyedikes lánya egyike a 21 áldozatnak, a városban volt, amikor hallotta, mi folyik az iskolában. Azonnal odasietett és a rendőrök ekkor még mindig kint várakoztak – számolt be szintén a hírügynökségnek. Fel is vetette a többieknek, akiknek a gyerekei bent voltak az épületben, hogy menjenek be ők maguk, mert a hatóság emberei nem csinálnak semmit.

Az is kiderült, hogy a szörnyű mészárlás 40 percig tartott, és az vetett véget neki, hogy

a határőrség egy csapata behatolt az épületbe, és lelőtte Salvador Ramost.

A parancsnok szerint ők nem haboztak, hanem előbb egy tervet állítottak fel, majd olyan gyorsan bementek az épületbe, amilyen gyorsan csak tudtak.

A tömeggyilkosságnak további jelentőséget ad egyébként az is, hogy Texas államban éppen kormányzóválasztási kampány is zajlik. Greg Abott, a jelenlegi kormányzó, akit Ted Cruz is támogat, épp egy kampányeseményt tartott nem sokkal a lövöldözés után. Ezen kihívója, Beto O'Rourke is megjelent, és számon kérte az állam republikánus vezetését, amely szerinte semmit nem tett a prevenció érdekében. 

Nyitókép: MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vited
2022. május 26. 12:47
https://www.szilajcsiko.hu/single-post/ez-a-hir-egy-amerikai-tomeggyilkossagrol-maskepp-lesz-talalva-mire-eler-magyarorszagra
Takagi
2022. május 26. 09:59
Évekóta nem tesznek ellene semmit. Szinte hetente történik hasonló tragédia. Simán bevihetnek a sulikba fegyverarzenálokat. Talán egy beléptető detektoros kapu kimutatná a gyilkolásra alkalmas fegyvereket. De sz..rnak rá.
patópál
2022. május 26. 09:45
"Beto O'Rourke is megjelent, és számon kérte az állam republikánus vezetését, amely szerinte semmit nem tett a prevenció érdekében" Vajon milyen prevencióra gondolt? Muciológusok járják az iskolákat, és "érzékenyítést" tartanak arról, hogy lövöldözni csúnya dolog? Vagy mi a terv?
Gullwing
2022. május 26. 08:38
Ez kérem az emerikai demokrácia. Persze akik bidét válasszák meg elnöknek .......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!