Így pusztít az oroszok új nagyágyúja (videó)

2022. május 30. 10:39

Szörnyű pusztításra képes az oroszok legújabb rakéta-sorozatvetője.

2022. május 30. 10:39
null

Oroszország a legújabb rakéta-sorozatvetőt, a TOS-2 Tosocskát használja az ukrán célpontok ellen a harkivi régióban – közölte még vasárnap egy orosz tisztviselő. Videóban mutatjuk, hogy mire képes az oroszok új nagyágyúja.

A TOS–2 Tosocska nem egy régi találmány, az első tesztelése 2020-ban volt, és már akkor is nagy reményeket fűztek a szerkezethez.

A sorozatvető a szovjet TOS–1 továbbfejlesztett verziója, amelyet korábban T–72-es harckocsira szerelve vetettek be.

Az új verziót, a TOS-2 Tosocskát már termobarikus bombák kilövésére használják. A bombák kiszippantják az oxigént a levegőből, amivel pusztító erejű, erőteljes robbanást és óriási nyomáshullámot hoznak létre. Az elődjétől eltérően a TOS-2 megnövelt teherbírással és kiterjesztett hatótávolsággal rendelkezik, valamint teljesen automatizált célzással, lövéssel és tűzvezérléssel.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketeviraag
2022. május 30. 20:16
Láttam területet védő, vagy inkább erődemonstráló gúnárfelvonulást. Bad Nauheimban, a városi nagy parkban lévő tavakban éltek. Egyszer ottjártamkor kiballagott a partra az összes gúnár! Széttárt szárnyakkal, dühösen sziszegve vonultak, természetesen libasorban. Minden halandó menedéket keresve húzódott félre az útjukból. Jómagam is tekintélyes távolságból, ámulattal figyeltem. A vízből pedig a libalányok büszke, áhítattól alélt pillantásra kísérte őket. Volt egy dobermann-vizsla keverék lány kutyánk. Nagyon szerettem. Csont-bőrre fogyott kölyökként találtuk. Ott voltam mellette egyszer egy álló éjszakán át, mikor 11! kölyköt hozott a világra. A boldogságról: oké, pillanatnyi állapot. Pongyolán fogalmaztam. Az állapotot mint hosszabb időn át tartó dolgot értettem.
feketeviraag
2022. május 30. 20:11
.
Tárkány Álmos
2022. május 30. 19:25
"Így pusztít XY új nagyágyúja." Teljesen mindegy, hogy kié. De aki ezt lájkolja, az csak egy elmebeteg, érzéketlen, gennyes alak lehet. Azt kívánom nekik, amit ők másoknak - de mindenből kétszer annyit!
Aerion
2022. május 30. 18:51
Előre Oroszország, halál az ellenségre! : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!