Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Súlyosan megsérült az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója, evakuálni kellett a legénységet

2022. április 14. 12:41

Ukrán források azt állítják: Neptun cirkálórakétákkal lőttek rá a Moszkvára.

2022. április 14. 12:41
null

Tűz ütött ki az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajójának fedélzetén. Az Atlant-osztályú Moszkva rakétás cirkáló súlyos károkat szenvedett, a személyzetet evakuálni kellett – írja a Portfolio az orosz TASzSz hírügynökség alapján. A tüzet egy robbanás okozta a fedélzeten, a hajó egyik lőszerraktára robbant fel. Az orosz források nem részletezték, hogy a robbanást mi okozta, nem írják, hogy baleset történt volna, sem azt, hogy szándékos támadás állt a háttérben.

Ukrán források azt állítják: Neptun cirkálórakétákkal lőttek rá a Moszkvára és a hajó el is süllyedt.

Ezeket az állításokat egyelőre lehetetlen független forrásból megerősíteni.

Ha valóban elsüllyedt a Moszkva, ez a második orosz hadihajó-vesztesége az orosz-ukrán háborúnak, miután az ukránok elsüllyesztették az Orszk nevű partraszállító hajót Bergyanszknál. 

Nyitókép: Max Delany / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. április 14. 19:31
Azért az remélhetőleg a, MZP szavazó szinten leledzőknek is világos, Odessza továbbra is tengeri blokád alatt áll.
foldizs
2022. április 14. 16:34
"Mindenesetre ez komoly csapás az orosz katonai imázsra." Hát a hadseregük hírnevét nagyon megtépázta az elmúlt hat hét...
Akitlosz
2022. április 14. 14:54
" The Russian Defence Ministry has explained the current situation with the cruiser Moskva. The ship was damaged as a result of fire and detonation of ammunition, but did not sink. The fire on the Moskva cruiser has been contained. As of the morning of April 14, there was no open burning. Ammunition explosions have been stopped. The cruiser Moskva remains buoyant. The main missile armament is not damaged. The crew has been evacuated to the Black Sea Fleet ships in the area. Measures are being taken to tow the cruiser to the port. Causes of the fire are being established. The Kremlin announced that Putin had been informed of the situation with the Moskva cruiser. "
Akitlosz
2022. április 14. 14:51
Orosz Fekete-tengeri flotta legalább még létezik. Ukrán már nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!