Összecsapások törtek ki a jeruzsálemi Templom-hegyen

2022. április 15. 06:59

A péntek kora reggeli esetnek eddigi jelentések szerint 59 sérültje van.

2022. április 15. 06:59
null

Összecsapások törtek ki palesztinok és izraeli rendőrök között a jeruzsálemi Templom-hegyen péntek kora reggel, az esetnek az eddigi jelentések szerint 59 sérültje van – írja a The Times of Israel. A Templom-hegyet a zsidó és a muszlim vallás is szent helyként tiszteli, de jelentős a hely szerepe a kereszténységben is, a nevét többször említik az Újszövetség evangéliumaiban.

Az izraeli lap cikke szerint

a rendőrök és a ramadán 2. péntekén istentiszteleten részt vevők közötti első összecsapásokról reggeli fél hét körül érkeztek a jelentések.

Ekkor hatoltak be a rendőrök a területre és csaptak össze az elbarikádozott emberekkel.

A rendőrség szerint az akciót az indokolta, hogy péntek hajnalban több tucat fiatal kezdett el vonulni a környéken a Palesztin Felszabadítási Szervezet és a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet zászlóival. A felvonulók köveket és tűzijátékot dobáltak, miközben köveket és más tárgyakat halmoztak fel, hogy felkészüljenek a további összecsapásokra – közölte a rendőrség.

A rendőrségi közlemény szerint az akcióval megvárták a reggeli ima végét.

Nyitókép: Twitter

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2022. április 15. 07:50
A templomhegyen Salamon temploma állt es a terulet ősidők ota Izraelé volt mert penzert vették meg a a hegy tulajdonosától, a muszlimok oda templomokat epitettek es nem engedik a zsidokat felmenni. Dobalnak mindenkit aki izraeli reszrol felmegy éles kovekkel. Jogos a rendorseg fellepese. És egyaltalan nem hasonlithato a 2006os rendorterrorhoz!
Gyzoltan
2022. április 15. 07:42
"A rendőrségi közlemény szerint az akcióval megvárták a reggeli ima végét." Igazán tapintatos eljárás! Lehetséges, hogy 2006-ban volt magyarországi megtapasztalás is a tapintatról..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!