Taylor Swiftről neveztek el egy ezerlábú fajt

2022. április 19. 13:06

A hasonlóság megkérdőjelezhető.

2022. április 19. 13:06
null

Taylor Swift amerikai énekesnőről neveztek el egy ezerlábú fajt amerikai tudósok. A 32 éves sztár nevét viselő új ezerlábú fajt a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedezték fel az az Appalache-hegységben.

A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta,

tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae. A névadó a kutatás egyik vezetője, Derek Hennen volt. Az amerikai tudós a Twitteren arról írt, hogy nagy rajongója Swift zenéjének, tanulmányai során sok erőt merített belőle, és azzal akarta kifejezni elismerését, hogy az új tennessee-i fajt róla nevezte el.

 

 

Hennen és kutatótársai öt éves kutatómunkával 17 új ezerlábúfajt azonosítottak tanulmányukban, amely a ZooKeys folyóiratban jelent meg. Hennen az egyik új fajnak felesége után a Nannaria marianae nevet adta – számolt be róla a Rolling Stone magazin.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2022. április 20. 00:16
„A hasonlóság megkérdőjelezhető.” :) Ez mekkora duma! Talán a szellemiségük áll szoros rokonságban.
Szorgos Lajhár
2022. április 19. 14:48
Büszke vagyok, amiért nem tudom, ki az a Taylor Swift = Sebes Szabó.
Gulyásleves
2022. április 19. 13:44
A hernyó szebb mint a névadója...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!