Lengyel lap: Orbán négyarcú politikus

2022. április 08. 14:17

A lap szerint a magyar miniszterelnök ezért tudta magát bebetonozni a politikai porondon.

2022. április 08. 14:17
null

A Rzeczpospolita print kiadásában megjelent véleménycikk szerint Orbán egy négyarcú politikus, aki a négy arcát különböző szituációkban felhasználva, sikeresen tudja bebetonozni magát a politikában. A cikkben Witold M. Orłowski kifejti, hogy úgy véli, hogy sokan úgy lesznek Orbánnal mint a megöregedett Ferenc Józseffel,

azaz a magyarok még arra sem fognak emlékezni, hogy más kormányok is voltak, mint az övé.

Kifejtette, hogy úgy tűnik, Magyarország következő „apostoli uralkodója” a világ végezetéig uralkodik. Vagy még tovább, mert amíg a média az ő kezében van, a legtöbb magyar észre sem veszi, hogy vége a világnak.

Az első arc

A cikk szerint az első arca Orbánnak egy intelligens, rendkívül hatékony politikus arca, aki képes eljutni honfitársai szívéhez és elméjéhez is. Megvan az a csodálatos tulajdonsága, hogy nyelvezetét a hallgatóihoz igazítja, például, ha találkozik a magyar nyugdíjasokkal, tudja, hogyan tudja meggyőzni arról, hogy

egyetlen célja annak a jólétnek és biztonságnak a biztosítása, amelyet a liberálisok el akarnak venni tőlük.

A második arc

Másrészt van egy hatékony menedzser arca is, aki tudja, hogyan kell gondoskodnia magáról és politikai barátairól.

– ügyesen lavírozott éveken keresztül, így érte el céljait, köztük az igazságszolgáltatás függetlenségének megfosztását az uniós pénzek elvesztése nélkül.

A harmadik és negyedik arc

A harmadik arc az eladó arca, aki a vásárlóira képes még egy olyan terméket is rátukmálni, amely nem feltétlenül a legjobb minőségű. A negyedik pedig egy cinikus játékos arca, aki elcseréli országa jövőjét a hatalomban maradáshoz szükséges támogatásért cserébe. Orbán – ha kell – készen áll arra, hogy megtámadja a bevándorlókat, megtörje az Unió egységét, kigúnyolja Ukrajnát, és támogassa Putyint, emellett folyamatosan gyengíti a nyugati szövetségeket, csak azért, hogy megnyerje a következő választásokat.

Csodálatos, hogy felvilágosult lengyel kormányunk egy ilyen szövetségest választott.

– zárta a cikkét a lengyel publicista.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. április 09. 09:49
Ez az ember túladagolta a kannabiszt.
Jacques Foche
2022. április 08. 23:52
Van annak több is. Egy pillanatra elfogadva a cikk állításait, bizonyos színészek bármilyen karaktert hitelesen meg tudnak jeleníteni, amit Hollywoodban megírtak, akár egy bábállam elnökét is. De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy doktorminiszterelnökúrnak nem más írja a szerepet, ő magától tudja – sokszor már előre is – a magyarok érdekében álló legjobb választ a világ kihívásaira. Ezért választják újra mindig.
Scio
2022. április 08. 22:26
Münchausen báró török hadifogsága elfogott egy medvét úgy, hogy bekent egy kocsirudat mézzel, amire "felszopta" magát a falánk állat úgy, hogy a seggén jött ki a rúd vége....na, ezt csinálták magukkal a lengyelek is, csak ők amerikai "kocsirúdra szopták fel magukat...a volhínia mészárlást, amikor 100 ezer, zömében előtte megkinzott embert gyilkoltak le a " tiszta Ukrajna"Upa banderistái, úgy látszik, már elfelejtették, akárcsak ezeréves barátságunkat ...
kikicsoda
2022. április 08. 21:09
Szóval a cikk szerint Orbán négyarcú. Szerintem pedig a cikk írója pofátlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!