Putyin: A Nyugat támadásokat szít az orosz újságírók ellen

2022. április 25. 18:26

Az orosz elnök kemény fellépést vár az ügyészektől a „kémek által szőtt összeesküvésekkel” szemben.

2022. április 25. 18:26
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azzal vádolta a Nyugatot, hogy megpróbálja tönkre tenni Oroszországot, és követelte, hogy az ügyészek keményen lépjenek fel az ország megosztására és a fegyveres erők lejáratására irányuló, külföldi kémek által szőtt összeesküvésekkel szemben – írta hétfőn a Portfolio.

Putyin a főügyészi hivatal vezetősége előtt tartott beszédében, amelyet védelmi minisztere is figyelemmel kísért,

azzal vádolta a Nyugatot, hogy támadásokat szít az orosz újságírók ellen.

„Átálltak a terrorra”

Putyin az orosz főügyészi hivatal pénteki moszkvai vezetőségi tanácskozásán bejelentette, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) reggel véget vetett egy terrorcsoport tevékenységének, amely egy ismert orosz újságíró meggyilkolására készült. Az FSZB ezt követően arról tett bejelentést, hogy Kijev utasítására a National Socialism/White Power elnevezésű neonáci szervezet Vlagyimir Szolovjov politikai talkshow-műsorvezetőt szándékozott megölni.

„Átálltak a terrorra – újságíróink meggyilkolásának előkészítésére” – mondta Putyin a Nyugatról a Reuters beszámolója szerint.

Az FSZB szerint a televíziós elleni merényletre készülő csoport tagjaitól egy házilag összerakott robbanószerkezetet, nyolc Molotov-koktélt, hat Makarov pisztolyt, egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert, egy kézigránátot, több mint ezer lőszert, kábítószert, hamis ukrán útleveleket, valamint náci irodalmat és jelképeket foglalt le.

Mintegy egymillió menekültet fogadott be Oroszország

Az orosz államfő a tanácskozáson azt is elmondta, hogy eddig mintegy egymillió menekült, köztük 100 ezer gyerek érkezett Oroszországba a Moszkva által függetlennek elismert két Donyec-medencei „népköztársaságból” és Ukrajna más területeiről – derült ki a cikkből.

Nyitóképen Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 26. 18:28
PROXY HÁBORÚ ?
Dezsőke
2022. április 26. 08:59
EMBEREK TÉRJETEK ÉSZHEZ? AMÍGVAN RÁ ESÉLY!
Lelkes olvasó
2022. április 25. 22:15
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azzal vádolta a Nyugatot, hogy megpróbálja tönkre tenni Oroszországot, Nem téved! Jól látja! Az USA már régóta feni rá a fogát, hiszen az utóbbi két évtizedben az USA már nem egyeduralkodó nagyhatalom. Az EU felerősödött, Oroszország megerősödött, Kína szintén. A világuralmi rendszer többpólusúvá vált. Ez nagyon nem tetszett az USA-nak. Az EU-t manipulációk útján már maga alá gyűrte! Kínának nem mert nekimenni, egyelőre, viszont az oroszok meggyengítéséhez jól jött Ukrajna! Az EU pedig csak bólogat, mert az USA irányítása alá került!
popzene
2022. április 25. 20:40
Ez még annál is jobb sztori, mint amikor Navalnijnak "leesett a vércukra" :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!