Hszi Csin-ping: Elfogadhatatlan, hogy bárki is a tengerbe taszíttasson

2022. április 21. 18:06

A kínai elnök szerint minden ország egy hajóban evez.

2022. április 21. 18:06
null

Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtökön a dél-kínai Hajnan szigetén rendezett ázsiai gazdasági konferencia (Boao Forum for Asia, BFA) megnyitóján videokapcsolaton keresztül elmondott beszédében a világ országainak közös sorsáról és jövőjéről beszélt, és az országok közötti kapcsolatok leépítése ellen emelt szót.

Hszi úgy fogalmazott: „minden ország egy hajóban evez”, és közösen kell szembenézniük a viharokkal a jövő érdekében.

Elfogadhatatlan bármilyen kísérlet arra, hogy bárki is a tengerbe taszíttasson”

– tette hozzá, arra figyelmeztetve, hogy a nemzetközi közösség súlyos nehézségekkel találná szembe magát, ha bármelyik tagját megpróbálná kivetni sorai közül.

Kínára az utóbbi időben növekvő nyomás nehezedett amiatt, hogy az ukrajnai háború kapcsán nem ítélte el Oroszországot, és bírálta a nyugati országok Oroszországgal szembeni szankcióit. Az Európai Unió vezetői április elején egyeztettek a kínai elnökkel, felszólítva Pekinget, hogy ne segítsen Moszkvának a nyugati szankciók megkerülésében. Washington pedig Kínával szemben is szankciókat helyezett kilátásba, ha segítséget nyújt Oroszországnak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Li Hszueren

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. április 22. 21:35
Miután bezsebelték a kínaiak meg az oroszok pénzét, aktuálissá vált hogy megszabaduljanak tőlük. Vadnyugaton ez már így szokott lenni
röviden
2022. április 22. 10:19
Naugye. :)
B_kanya
2022. április 22. 08:15
Egy "képzelt komment" Japánból: Godzilla !
Dezsőke
2022. április 22. 06:54
MERT UKRAJNA NEM EU TAGÁLLAM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!