Elsüllyedt egy turistahajó Japán partjainál, eddig tíz holttestet találtak

2022. április 24. 11:41

További hét embert pedig még keresnek.

2022. április 24. 11:41
null

A parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a fedélzeten utazó 26 emberből kilencet sikerült mind ez idáig kimenteni a vízből, tíz holttestet találtak, további hét embert még keresnek.

Már szombaton elvesztették a legénységgel a kapcsolatot

A hajó szombaton adott le vészjelzést a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel.

Az utasok között két gyerek is volt. A kimentettek állapotáról a hatóság nem adott tájékoztatást, az NHK közszolgálati televízió azonban arról adott hírt, hogy közülük többen eszméletlenek voltak.

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba.

Már két alkalommal szenvedett balesetet a turistahajó

Ez a hajó korábban már két alkalommal is balesetet szenvedett, a közlekedési minisztérium pedig vasárnap vizsgálatot rendelt el az üzemeltető ellen.

A Kyodo japán hírügynökség azt írta, hogy szombaton a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a partmenti vizekről.

(MTI)

Nyitóképen az eltűntek és a túlélők kutatnak Hokkaido partjainál. MASAMINE KAWAGUCHI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. április 25. 09:13
Finom orosz figyelmeztetés?
kubota
2022. április 25. 08:06
Ezért is minket fognak baszogatni, miszerint lassú és körülményes a mentés?
artojan
2022. április 25. 08:05
Jisó nuzsen Kuril ?
kisgul
2022. április 24. 19:59
A Kurir szigeteket akarta visszaszerezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!