Koalíciós válságba kerülhet az izraeli kormány

2022. április 18. 08:16

Az arab Raám párt befagyasztotta koalíciós tagságát az összecsapások miatt.

2022. április 18. 08:16
null

A muzulmán hagyományőrző arab Raám párt átmenetileg befagyasztotta koalíciós tagságát az izraeli kormányban és a parlamentben a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél történt összecsapások miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

A koalíciós tagság szüneteltetésének az a célja a ynet szerint, hogy csökkentse az izraeli Iszlám Mozgalom koalícióból kilépést követelő, a pártra nehezedő nyomását, noha a lépésnek jelenleg nincs valódi, gyakorlati jelentősége, mert az izraeli parlament, a kneszet  tavaszi szünetet tart egészen májusig.

Az „ideiglenes befagyasztást” egyeztették Naftali Bennett miniszterelnökkel és Jaír Lapid külügyminiszterrel a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál értesülése szerint. A döntés a koalíciónak nem okoz valódi gondokat, miközben segítségével elkerülik  a kormánnyal való tartós szakítást, és ezzel megakadályozzák a nyolcpárti, baloldali, centrista és jobboldali pártokból és az arab Raám pártból álló koalíció felbomlását.

A kormány vezetői, Bennett és Lapid javasolták a tagság befagyasztását a kilépés helyett, amit az Iszlám Mozgalom vallási vezetőinek Súra Tanácsa vasárnap este elfogadott.

(MTI)

Nyitókép: Naftali Bennett izraeli miniszterelnök, MTI/AP/Reuters pool/Nir Elias

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 18. 12:25
békét
Csubszi
2022. április 18. 10:58
Netanyahu visszatér és rendet csinál; ez lesz.
Dezsőke
2022. április 18. 10:48
békét
Reszelő Aladár
2022. április 18. 10:42
Egy 6 tagú zenekart nyilván könnyebb összetartani, mint 1 darab szólóénekest. Legalábbis ez volt az ellenzék üzenete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!