Putyin-ellenes tüntetőket vettek őrizetbe a kirgiz fővárosban

2022. április 02. 20:16

A biskeki megmozdulást szombaton a közösségi médiában szervezték.

2022. április 02. 20:16
null

A kirgiz rendőrség Biskekben mintegy húsz tüntetőt vett őrizetbe, akik azért vonultak az utcára szombaton, hogy tiltakozzanak Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

A közép-ázsiai országban korábban betiltották, hogy demonstrációt tartsanak az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

A biskeki megmozdulást szombaton a közösségi médiában szervezték. Az összegyűlt, nagyjából húsz ember eredetileg az orosz nagykövetségig akart vonulni, hogy ott tiltakozzék az Ukrajna ellen indított háború miatt. Rövid időn belül valamennyiüket őrizetbe vette a rendőrség.

A szomszédos Kazahsztánban március elején a hatóságok még engedélyeztek egy demonstrációt, amelyen mintegy 2 ezer ember tiltakozott az Oroszország által indított háború ellen. Két héttel később azonban már nem adtak engedélyt újabb, hasonló indíttatású tüntetésre.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Kreml pool/Mihail Klimentyev

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. április 03. 01:07
Ez is fontos! https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14265023
Házam Hazája
2022. április 03. 00:58
"Az oroszok meg ezt közölték: https://tass.ru/armiya-i-opk/1.. Fordítóval szépen megy! Felépítés hírértékű! Felhasználóbarát. Szó esik benne a sertéspestisről is, amit értelmes embereknek nem kell leírni, hogy mivel járt itthon és melyik irányból jöttek az első regisztrált adatok! Az se normális aki hazugsággal vádolja őket. Miért tennék? Egy jó pont az ensz-nél vagy az usa-nál vagy más 3 betűsnél, valakinél? Nincsenek hazugságra szorulva, mint olysokan errefelé!!! Ráadásul Trump kérte őket (TEGNAP ?), hogy kezdjenek el felmutatni valamit" Friss: https://tass.ru/politika/14264065
Isten jobb keze
2022. április 03. 00:07
Úgy halottam hogy a jó isten ennek is készíti elő a behivóját!
lurker
2022. április 02. 22:07
nincs hálózat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!