Zelenszkij az EU-nak: Ennél több kell, ez nem az, amit mi várunk

2022. március 12. 08:38

Csalódottan kommentálta az ukrán elnök a versailles-i uniós csúcs utáni nyilatkozatot.

2022. március 12. 08:38
null

Péntek hajnalban az EU-tagországok állam- és kormányfőinek versailles-i találkozója után nyilatkozatot adtak ki Ukrajna ügyében, amelyben megerősítették, hogy az ország „az európai családhoz tartozik”, ígéretet tettek a kapcsolatok és a partneri viszony még szorosabbá tételére, a február végén beadott hivatalos uniós csatlakozási kérelemről pedig az MTI szerint „annyit jegyeztek meg, hogy várják az Európai Bizottság jelentését róla, ahogyan azt az uniós szerződések előírják”.

Az ukrán elnök videóüzenetben reagált

„Tudjuk, mi hangzott el ezen a találkozón. Hogy ki szólalt fel. Hogy ki támogatott bennünket. Hogy ki hallgatott. Hogy ki törekedett arra, hogy olyan megfogalmazások kerüljenek a nyilatkozatba, amelyek nem lesznek elegendőek Ukrajna, Európa és a közös szabadságunk szempontjából” – idézi Zelenszkijt az ATV.

Hogy miként értékeljük a történteket? Egyszerűen: ennél több kell. Ez nem az, amit mi várunk”

– mondta az ukrán elnök. 

Az Európai Bizottságnál a labda

Az ukrán elnök szerint elengedhetetlen, hogy a politikusok döntéseit összehangolják az európai emberek elvárásaival. „Tudjuk, hogy az emberek mit szeretnének. Ők is tudják, minden politikus tudja” – mondta, kiemelve, hogy Ukrajna európai uniós támogatásának 60 százalékos az általános támogatottsága az EU-ban.

Az ügyünk mostantól az Európai Bizottság asztalán lesz. Az Uniónak ennél többet kell tennie”

– húzta alá az ukrán elnök.

Nyitókép: EyePress News / AFP

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k-árpi
2022. március 15. 03:19
Hogy milyen kar nekunk, hogy Latabar ota nincs egy igazi komediasunk, aki vilagszinten ugy tudna kepviselni hazankat, mint Zelenski teszi Ukrajna ellen.
Reszelő Aladár
2022. március 14. 19:04
Reggel a reggeli birkozószar elfogyasztasa után mindig ilyen kemény fiú. Este, miután befutónak a veszteség jelentések már inkább könyörgösre veszi a figurát.
Timeslot
2022. március 14. 17:44
Add meg magad hulye gyerek! Bohóc!
Sibelius
2022. március 13. 07:56
Mi van? Követelsz? Mit is? Országodban vagy 17 nemzetiség is követelte nyelvét, jogát és Te kivágnád, kivágtad nyelvüket! Mit is akarsz az uniótól? Húzd meg magad, takarodj! Ígértél mindent aztán meg csak ugráltál a kopasz seggeddel. Vologya, inkább húzz matka szoknyája megé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!