Civilekkel teli színházat bombáztak le Mariupolban (videó)

2022. március 16. 20:55

Becslések szerint 1000-1200 ember tartózkodhatott az épületben. Az oroszok tagadják, hogy ők hajtották volna végre a bombázást.

2022. március 16. 20:55
null

Orosz bombatámadás ért egy mariupoli színházat – írja a BBC. Szerhij Orlov, Mariupol polgármestere számolt be az orosz bombatámadásról, amelyet szerinte szánt szándékkal intéztek az orszok. A színházban civileket helyeztek el. Orlov becslései szerint 1000-1200 ember tartózkodhatott az épületben, az áldozatok számát egyelőre nem tudni. Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba háborús bűncselekménynek nevezve az esetet.

Az orosz védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint rögtön cáfolta, hogy az orosz erők mértek csapást a színházra. Állításuk szerint az Azov ezred tagjai aknázták alá és robbantották fel az épületet.

Nyitókép: Twitter

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wadaderika
2022. március 17. 13:55
Március 16-án, szerdán Kadirov bejelentette , hogy az Orosz Föderáció Fegyveres Erői szinte egész Mariupolt ellenőrzik, és az „Azov” nacionalista zászlóalj fegyveresei „gyáva sakálként húzódnak meg egy sarokban”. Később kiderült, hogy a nacionalisták felrobbantották a mariupoli színház épületét, és civilben próbálnak kijutni a városból, de horogkeresztes tetoválásról lehet őket azonosítani.
Dicsértessék
2022. március 17. 13:35
Nos, úgy tünik kamu. A legújabb jelentések szerint az emberek sértetlenek (ott sem voltak).
Gyurmák
2022. március 17. 08:39
Kamu. Ezer embert egy ilyen "óvóhely" mitől védené meg? Jégesőtől, hózáportól???? Ezer ember ekkora helyen leülni sem tud, nemhogy lepihenni. Akkor inkább a focipálya, az legalább nem szakad rájuk! A képek meg nem bizonyítanak semmit. Főleg nem azt, hogy ki tette. Azt egy studióban is meg lehet rendezni, vagy egy jó monitoron. És nem látom a képen, emberek után kutatnának, sérülteket ápolnának.... stb
Vidėken újrakezdő
2022. március 17. 08:36
Volt már lövészárkok háborúja, most van álhírek, tévinformációk és hazugságok háborúja. MINDKÉT fél keményen dologzik ezen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!