Szijjártó: Nem támogatjuk az energiaszállításokkal szembeni szankciókat

2022. március 21. 12:10

„Még keményebben kell fellépnünk nemzeti érdekeink mellett” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

2022. március 21. 12:10
null

Közösségi oldalán jelentkezett be a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelből a külügyminiszteri tanácsülés után hétfőn. Bejelentette: nem volt újabb döntés szankciós intézkedésekről, azonban hétfőn ismét felmerült az Oroszországból érkező energiaszállítások szankcionálása. 

Vörös vonalként kezeljük az energiaszállításokkal szembeni szankciókat. 

– ismertette Magyarország álláspontját a külügyminiszter. Hangsúlyozta: vannak olyan országok, amelyek rá vannak szorulva az orosz energiahordozókra. „Ez nem filozófiai kérdés” – szögezte le. 

Szijjártó aláhúzta: racionálisan nézve sem lehetséges, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben vissza lehetne szorítani az orosz gázt. Az új források kitermelése évekbe kerül, és a tárcavezető szerint az utóbbi években ebben „sem az amerikai, sem a nyugat-európai fél nem jeleskedett”.

Ne okozzunk nagyobb kárt magunknak, mint annak, akit szankcionálni akarunk. Ne kockáztassuk európai országok energiaellátást. 

– fogalmazott Szijjártó.

Nyitókép: Facebook-videó

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. március 22. 05:34
Olvasd el mit irt alá. 1. hogy majd vennének gázt, ha lesz, és tisztázzák, hogyan jut el Németországba és mennyiért. 2. közös fejlesztési projektet a hidrogén termelésre. Az elsö pont kb 2-5 éves projekt, a második meg 5-10 év. A tél meg 8 honap mulva a nyakukon lesz.
kivancsijani
2022. március 21. 20:40
Azért azt nem árt tudnia a ballib propaganda értelmiségnek, hogy a magyar kőolajfinomító orosz kőolajra épült. A szlovák is, de az némileg rugalmasabb. Magyarán ha nincs orosz kőolaj, akkor magyar kőolaj finomítás sem lesz egy idő után (gazdaságtalan lesz), illetve a TVK is erre épül, tehát a magyar vegyiparnak is sikerülne odabaszni. Szóval ennyit a sötét ballibek vágyott orosz energia szankcióiról. Tegyük tönkre kis hazánkat és adjunk el minden benzinkutat az OMV-nek és a SHELL-nek.
balbako_
2022. március 21. 17:18
Akinek nem kell orosz energia az nem vesz. Nekünk kell. Lapozzunk.
Frutti
2022. március 21. 17:01
én nem bírom a szankciókat, szívás, mást akarsz büntetni, magadat bünteted! dupla szívás bumeráng effektus a szankció gyerekes dolog nem vezet semmi jóra a végleges rossz melegágya! magyarabbul: A SZANKCIÓ FASZSÁG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!