Orbán: Akármilyen nehézségek is jönnek, meg fogjuk őrizni a békét

2022. március 19. 13:19

Orbán Viktor szombaton a szerbiai Újvidéken a Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád-Újvidék szakaszának ünnepélyes átadásán vett részt.

2022. március 19. 13:19
null

„Akármilyen nehézségek is jönnek, meg fogjuk őrizni a szerb-magyar barátságot, meg fogjuk őrizni a békét” – mondta Orbán Viktor szombaton a szerbiai Újvidéken.

A Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád-Újvidék szakaszának ünnepélyes átadásán, az újvidéki vasútállomáson a kormányfő beszédében kiemelte: „itt van mindannyiunk fejében és szívében az a háború, ami Magyarország keleti határainál zajlik”.  Ez a háború a legrosszabbkor jött és „most komoly kihívás elé állít bennünket, hiszen olyan szépen fejlődtünk, olyan nagy lendülettel indultunk meg és annyi szép tervünk van még” – mondta Orbán Viktor.

A világ most bizonytalanná vált, a szerbeknek és magyaroknak sok mindent újra kell gondolniuk – mondta, hozzátéve: „abban reménykedem, hogy ebben az újragondolásban Vucic elnök úrnak és nekem lesz szerepem” a következő választás után. 

Békét akarunk, és az összes nagy tervünket a nehéz körülmények ellenére az önök elnökével közösen meg fogjuk valósítani”

– jelentette ki Orbán Viktor.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benkő Vivien Cher

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. március 20. 18:03
Őrizzük meg Magyarországon a békét és a biztonságot! Megőrizni azt lehet, ami már meg van. A kormány és az ellenzék viszonyát lehet békés egymásmellet élésnek nevezni, de nem mindenki látja így. Most a választások közeledtével ez a viszony nem tűnik megőrzendőnek. Valamikor a birka tulajdonosok megválasztották az aktuális juhászt, hogy birkáikat megőrizze a tolvajoktól, és a ragadozóktól. Ezért a juhász bojtárokat, terelő meg támadó kutyákat választott maga mellé. A birkákat és tulajdonosaikat nem kérdezte senki. Az őrzés felelőssége egyedül a juhászra hárult. Az őrizzük meg felszólítás, csak az őrzés résztvevőinek szólhatott, mert sem a birkák, sem ezek tulajdonosai az őrzésbe már nem szólhattak bele.
Frutti
2022. március 20. 07:35
Le lehet szállni az oroszokról, a tisztességes, becsületes orosz népről (mert ilyen is van!) , a kamionosokról, akik miatt hosszú sorokban vesztegelnek a határokon, mert nem kapnak benzint, nincs bankkártyájuk, halnak éhen és hosszan sorolhatnánk. Szóval a szankció értelmét veszti, ha kollektív büntetésként alkalmazzák. Egyébiránt a kollektív büntetést a jog nem ismeri (tudomásom szerint). Oroszország elgyengítéséhez nem lehet efféle embertelen eszközökkel élni. Sem az oroszok ellen, sem mások ellen. Az embertelenség, senkit nem jogosít fel embertelenségre! Az emberségünket minden helyzetben meg kell őriznünk! A szankció bumeráng hatásáról és a viszont szankciókról nem is értekezve, ami minden nemzetet megnyomorít, ellehetetlenít akár hosszabb távon is. És arról sem ejtve szót, vajon mi lenne most akkor, ha minden háborút indító, abban részt vállaló ország népe, gazdasága, ipara, kereskedelme, művészete, oktatása satöbbi - szankcionálva lenne. Akkor most most miről is szól ez a mostani történet? Nem könnyű nehéz helyzetekben helyes döntéseket hozni, de azért a ló másik oldalára se tessék átesni, mert meg teccik ütődni még alaposabban.
I.E.D.
2022. március 19. 18:00
Aztán mégis hogyan, more? Ha Putyin támad, mit fogsz csinálni ?
Sorted87
2022. március 19. 17:40
Na ezt majd a gazdád Putyin eldönti. A legnagyobb kutyája vagy te törpe cigány. Azt teszed amit ő elvár tőled. Mint egy jó csicska :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!