Mariupolba egyelőre nem érkezett humanitárius segélyszállítmány

2022. március 07. 11:10

Az orosz erők azt ígérték, hogy hétfőn biztonságos folyosót nyitnak, az Azovi-tenger partján fekvő városnál.

2022. március 07. 11:10
null

Az orosz blokád alatt álló dél-ukrajnai Mariupolba egyelőre nem érkezett meg az a humanitárius segélyt szállító konvoj, amely jelenleg a Zaporizzsjai terület egyik városában tartózkodik, és a tűzszünet megerősítése után indul útnak a város felé – közölte a Donyecki területi katonai közigazgatás információs tevékenységért felelős osztályának vezetője, Tetyana Ignatcsenko.

Szavait az Interfax-Ukrajna  hírügynökség idézte. Hozzátette: veszélyes az éjszakai vezetés. Több sofőr egyáltalán nem hajlandó továbbhajtani – sürgősen pótolják őket, és amint a fegyvernyugvást megerősítik, a konvoj elindul Mariupolba – írta Ignatcsenko hétfőn a Facebookon.

Egyúttal kijelentette, hogy Oroszország hamis híreket próbál terjeszteni az ukrajnai háborúról saját lakossága körében. „Egy ismerősöm levelet kapott a külvárosi testvérétől, hogy az azoviak (az ukrán ultranacionalista zászlóalj emberei) állítólag aláaknázták az iskolákat” – hangsúlyozta Ignatcsenko. Hozzátette, hogy nincs logikus magyarázata annak, hogy az oroszok miért hisznek az ilyen információkban. „De tény az, hogy Oroszország minden eszközzel megpróbál majd béketeremtőnek látszani” – összegezte véleményét Ignatcsenko.

Az orosz erők azt ígérték, hogy hétfőn biztonságos folyosót nyitnak, az Azovi-tenger partján fekvő városnál. Az orosz védelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy Mariupol nyugati részén a Moszkva-barát ukrajnai szakadárok hajtottak végre offenzívát.

(MTI)

Nyitókép: Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
norwaay
2022. március 07. 11:37
Amennyiben háború van, és körbe zárnak egy várost, akkor mi értelme oda bármilyen segélyt beengedni? Hogy a védők tovább kitartsanak? Ennyi erővel jobb lenne, ha valami vr játékban küzdenének meg a felek, hogy kevesebb halál és szenvedés legyen. Mert most is az ártatlanok és a szegények járnak rosszul. Mint mindig.
fintaj
2022. március 07. 11:27
Szerintem, egy körbekerített városból, humánusan, csak kifelé vezethet út.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!