Egyeztetett Macron és Putyin: az invázió mellett szóba kerültek a neonácik, valamint különböző hazugságok is

2022. március 03. 17:24

A francia elnök megkérte az oroszt, hogy hagyja abba a hazudozást saját magának. Putyin meg elmondta, hogy mi a neonácik szerepe Ukrajnában. Összefoglalónk.

2022. március 03. 17:24
null

Az Élysée-palota tájékoztatása szerint az orosz elnök kezdeményezésére létrejött másfélórás telefonbeszélgetésben Vlagyimir Putyin megerősítette francia kollégájának, hogy

amennyiben az ukránok nem fogadják el az oroszok feltételeit. „Macron elnök előrejelzése az, hogy a legrosszabb következik, mindarra tekintettel, amit Putyin elnök mondott neki” – jelezte az Élysée-palota.

A háború február 24-i kezdete óta harmadik alkalommal beszélt egymással a francia és az orosz elnök. Ez utóbbi célja az volt, hogy tájékoztassa Emmanuel Macront „a helyzetről és a szándékairól egy őszinte beszélgetés formájában” – fogalmazott a francia elnöki hivatal. Az ukránokkal szembeni vádakra a francia elnök „azt válaszolta neki, hogy (Putyin) súlyos tévedést követ el az ukrán rendszerrel szemben, amely nem náci”.

– mondta Macron az Élysée-palota szerint Putyinnak. A francia elnök azt kérte orosz kollégájától, hogy „ne hazudjon többet”. „A beszélgetés alkalmat teremtett a nézeteltérések tisztázására, és arra, hogy kimondjuk az igazságot Putyin elnöknek, de sajnos annak megállapítására is, hogy a végsőkig eltökélt a katonai hadművelet folytatásában” – vélte a francia elnöki hivatal. „Az ukránok bátran küzdenek. Semmi nem végleges, de az erőviszony nagyon eltérő” – szögezte le az elnöki hivatal, kiemelve, hogy Emmanuel Macron pesszimista a telefonbeszélgetést követően. „Szigorítani fogjuk a szankciókat Oroszország ellen” – erősítette meg a francia elnökség, amely szerint

Párizs „nagyon jelentősnek” ítélte meg azt is, hogy Kína tartózkodott az ENSZ-ben, amikor az Ukrajnával szembeni erő azonnali beszüntetését követelő határozatról szavaztak. Az Élysée-palota jelezte, hogy érdekli Kína javaslata a közvetítésre az ukrán-orosz konfliktusban, s ennek érdekében Párizs felvette a kapcsolatot a pekingi illetékesekkel.

Kreml: Putyin a neonácik ukrajnai szerepéről beszélt Macronnak

„Érvekkel alátámasztott magyarázatot” adott francia kollégájának, Emmanuel Macronnak Vlagyimir Putyin orosz elnök a neonácik jelentős szerepéről az ukrán állami politikában – közölte a Kreml sajtószolgálata csütörtökön.

Putyin elmondta, hogy sok mindennel nem értett egyet Macronnak a franciákhoz intézett üzenetével, egyebek között azzal sem, hogy

hazugságnak nevezte azt, hogy Oroszország a nácizmus ellen harcol Ukrajnában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Pool AP/Thibault Camus

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. március 04. 05:12
Kina kovetkezetesen es mindig tartozkodik mikor kozvetlenul nem erintett. szoval ezen kar oromkodnie macronnak
Reszelő Aladár
2022. március 03. 21:14
Kinek jó az, ha full tiltra rakják a medvét? Még Macronnak sem lesz jó, kap egy töltetet Párizsra és utána lehet profilképeket cserélgetni tömegesen.
cutcopy
2022. március 03. 20:32
Beszédes hogy Putyin folyamatosan Macronnal tárgyal a háborúról és nem az ukrán elnökkel, az is beszédes hogy Macron meg nem hajtotta el Zelenszkijhez hanem tárgyal a "nevében"..
elfújta az ellenszél
2022. március 03. 20:05
Macron túljátssza a szerepét, és nem először. Komolyan azt gondolta hogy túl fogja karattyolni az orosz elnököt és az majd visszavonulót fúj? Mint a tini lányok egy zsúrban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!