Erdogan vasárnap egyeztet Putyinnal: arra kéri majd, hogy azonnal vessen véget a háborúnak

2022. március 05. 17:52

Ugyanakkor Törökország nem támogatja a Moszkva elleni nemzetközi büntetőintézkedéseket.

2022. március 05. 17:52
null

Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton megerősítette Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, hogy Ankara folytatja erőfeszítéseit annak érdekében, hogy Ukrajna és Oroszország között mielőbb visszaálljon a béke – áll a török elnöki hivatal szombati közleményében. Szóvivője bejelentette azt is, hogy a török államfő vasárnap telefonon tárgyalni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Erdogan a nap folyamán telefonbeszélgetést folytatott az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfői közötti tanácskozó fórumot elnöklő Michellel az ukrajnai helyzetről. Megerősítette, hogy

török részről továbbra is mindent megtesznek az Oroszország és Ukrajna közötti béke helyreállításáért.    

A NATO-tag Törökország Ukrajnával és Oroszországgal is határos a Fekete-tenger felségvizein, és mindkettőjükkel jó kapcsolatokat ápol. Ankara Ukrajna orosz katonai megszállását elfogadhatatlannak nevezte, ugyanakkor nem támogatja a Moszkva elleni nemzetközi büntetőintézkedéseket.    

Recep Tayyip Erdogan szóvivője előzőleg bejelentette, hogy a török elnök vasárnap telefonbeszélgetést folytat Vlagyimir Putyinnal, arra kéri majd, hogy

azonnal vessen véget a háborúnak, és fel fogja ajánlani, hogy házigazdaként magas szintű tárgyalásokat szervez Ukrajna és Oroszország között.    

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken annak a reményének adott hangot, hogy Törökország helyszínt biztosíthat egy orosz-ukrán külügyminiszteri szintű diplomáciai tárgyalásnak a déli Antalyában március 11-13. között.

(MTI)

Fotó: MUSTAFA KAMACI / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. március 06. 06:19
Persze Erdogán is letarolta már a kurdokat többször is, de akkor nem volt fontos.
kuckos
2022. március 06. 06:19
"A csókot már nem örökítethették meg a fényképészek." Valahányszor ezt a fényképet nézem, mindig eszembe jut, vajon miért hemzsegnek pártunk és kormányuk körül a homoszexuális és leszbikus figurák? Ki lehet az a fő figura, aki szereti, ha a hozzá hasonlók melegsége veszi őt körül?
Mandarin.
2022. március 06. 00:05
Azért Erdogan török elnök sem egy szent, háborús konfliktusba beavatkozni Szíriában, Irakban, Azerbajdzsánt felvegyverezni, Örményország ellen az rendben van, de a legrosszabb hogy a kurd kisebbség ellen is egyfajta háborút folytat már évek óta. A szomszédos országok kizárólagos gazdasági övezetében (EEZ) végzett agresszív kutatás szénhidrogén lelőhelyek után, ami azt sugallja hogy Törökországnak joga van elvenni a másét, persze Oroszországgal nem merné ezt tenni.
Zsolt75
2022. március 05. 20:15
Azon van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!