Zárd be az ajtót magad után, Zuckerberg

2022. február 17. 16:43

Ha a Facebook és az Instagram kivonul Európából, nem fogok sírni utánuk.

2022. február 17. 16:43
Jaime Rubio Hancock

„A Meta meg akarta ijeszteni európai felhasználóit, de nem úgy sült el, ahogy gondolták. A cég kifejtette, hogy a kontinensen a Facebook és az Instagram jövője kérdésessé válik, ha a hatóságok a törvény betartására kényszerítik a céget, és az európai felhasználók adatait az Európai Unión belül kell tárolniuk. Vagyis nem zárták ki a kivonulás lehetőségét. A bejelentést elégedetten fogadták, és az inkább ígéretnek, mintsem fenyegetésnek tekinthető. 

(...)

Mi van akkor, ha Facebook nélkül maradunk? Nem fogunk emlékezni távol élő unokatestvérünk születésnapjára? Lemaradunk a legújabb lapos föld teóriáról? Az internethasználók legnagyobb félelme, hogy azok, akik eddig a reggelijüket az Instagramon osztották meg, most majd a Twitteren fogják. Vagy esetleg majd az okoz problémát, hogy az új felhasználók nincsenek felkészülve a Twitter kemény világára, ahol még jó napotot sem lehet kívánni bukósisak felvétele nélkül? 

A bejelentést övező eufória ellenére, ha a Facebook és az Instagram eltűnne Európából, annak komoly következményei lennének. Sok cég csak ezen platformokon keresztül éri el ügyfeleit. Igazi mestercsel és egyben hiba is ez, utóbbi persze csakis a mi részünkről. A Facebook ugyanis mindent egy platformon egyesített: hívd meg a barátaid, olvasóidat, klienseid, hogy könnyebben el tudd adni a termékeid – ez hitették el velünk. És mi meghívtuk őket. Ők pedig megtartották őket, mert a milliárdosok nem hülyék.

(...) 

Élhetünk-e Facebook és Instagram nélkül? Sokan úgy gondolják, hogy igen. Jaron Lanier, az internet úttörője egyik könyvében azt javasolja, hogy hagyjuk fel a közösségi médiával. Méghozzá mindenki tegyen így. Így visszakaphatnánk valamennyit abból az empátiából, időből és szabadságból, amit elveszítettünk, elvettek tőlünk. Én azonban nem vagyok ennyire pesszimista: biztos vagyok benne, hogy a közösségi médiumokat jobban is meg lehetne tervezni, de úgy vélem, hogy segítenek nekünk ötleteket, tanulságokat levonni, érdekes és vicces embereket felfedezni.

Ennek ellenére, ha a Facebook és az Instagram kivonul Európából, én nem fogok sírni utánuk. Nem lesz nehéz jobb alternatívát találni helyettük. Mi több, úgy gondolom, hogy a cégnek valójában nincs elég batárosága kivonulni. Mark [Zuckerberg] – bár tudom nem olvasod a rovatom és azt se tudod, hogy létezem –, nem mersz kivonulni. Nem mersz. Emelem poharam erre!”
 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. január 03. 20:26
Az NDK köszöni jól van, Honecker utolsó bizalmasa Frau Merkel ügyesen integrálta az NSZK-t.
duzur
2022. április 13. 15:17
A kérdés csak, hogy mi jön helyette. A Kínai Tiktok se biztos, hogy jobb...
Jose
2022. április 13. 15:17
"segítenek nekünk ötleteket, tanulságokat levonni, érdekes és vicces embereket felfedezni" Mindig az a kérdés, hogy mit tekint egy csoport, az egész emberiség értéknek. Ha pl. azt, hogy végtelen mennyiségű hírt olvashatsz, végtelen mennyiségű ember videóit, szövegeit nézheted, hallgathatod, olvashatod egész nap, akkor jó a fész. Éppen a minap olvastam egy írást, amiben a csendről volt szó, hogy az bizony érték. Akkor lehet gondolkodni mindenféléről, magadról, a világról, a barátaidról, ki lehet találni dolgokat, meg lehet érteni dolgokat, lehet sétálni az erdőben vagy csak egy csendes utcán, stb. Na, a fész és társai (Netflix és társai) megszüntette a csendet, a normális cselekvéseket. Én nem is vagyok fent semmilyen ilyen szaron.
Salexa
2022. április 13. 15:17
Soha nem is szoktam rá, egyikre sem, szerintem életem egyik legjobb döntése volt. Mennyi tartalmas , értékes anyag van az interneten, és akkor vannak emberek akik ezt az üress szart használják. Bárcsak kivonulnának, és akkor újra emberek lennénk. De nem fognak, sajnos, a pénz az nagy Úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!