Von der Leyen bejelentette: az Európai Unió egész légterét lezárják az orosz repülőgépek előtt

2022. február 27. 18:14

„Az orosz gépek ezentúl nem tudnak majd leszállni, felszállni vagy átrepülni az EU területén” – mondta az Európai Bizottság elnöke.

2022. február 27. 18:14
null

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, lezárják az Európai Unió egész légterét az orosz repülőgépek előtt – számolt be a Sky News. 

Az orosz gépek ezentúl nem tudnak majd leszállni, felszállni vagy átrepülni az EU területén”

– mondta az Európai Bizottság elnöke, majd hozzá tette, a légi korlátozásokon kívül az orosz médiaplatformokat is korlátozzák: az orosz állami tulajdonban lévő Russia Today és a Szputnyik médiaplatformok, valamint azok leányvállalatai többé nem jelenhetnek meg az unióban.

Fotó: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. február 28. 15:07
Várható volt, hogy az EU (az európai USA birodalmi tervei kockázatokkal járhatnak. A nagyhatalmi érdekellentétek egyre fokozódnak az új, - amerikai befolyású európai birodalomépítés során. Ennek lehetünk most tanúi, az eddig viszonylag kiegyensúlyozott nagyhatalmi erőviszonyok, a geopolitikai biztonság mindenáron történő lerombolásának, az új világrend építésének. Ukrajna uniós és NATO tagsága megfontolandó. Európa érdeke a geopolitikai, biztonsági egyensúly. Oroszország eddig biztonságos távolságban volt van a NATO-tól, vagyis az egyensúly jelenleg biztosított. Az új birodalmi, hatalmi törekvések (elsősorban az uniós törekvésekre gondolva) ezt az egyensúlyt billentik el, veszélyeztetve a biztonságot.
Fila2020
2022. február 28. 07:47
Eddig azt hittem, hogy a tagállamoknak van légtere, nem az EU - nak. Erre válaszul az EU repülők sem repülhetnek orosz légtérben. Kinek jó ez?!
Most80
2022. február 28. 07:19
Magabiztosan visznek a bajba az EU-s vezetők, élükön ezzel a széknélküli nénivel.
bagira
2022. február 28. 04:40
Brüsszeli diktatúra senkit se kérdeztek mint rendszerint , Magyarország eus fennhatóság gyarmatként kezelik . Közben a brüsszeli diktátorok betolakodó élősködőkre újabban háborús fegyverre költik az eus országok pénzét , közben lopnak ( magyarok uniós pénzét már Brüsszelben osztogatják a hazaáruló vörös bárónőknek ) .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!