„Lenácizta” a román képviselő a német kisebbség parlamenti képviselőjét

2022. február 09. 19:54

Hétfőn kis híján összeverekedtek a román honatyák, ma meg náciznak...

2022. február 09. 19:54
null

Romániában nácinak nevezte Ciprian Titi Stoica, a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Temes megyei parlamenti képviselője Ovidiu Gantot, a német kisebbség parlamenti képviselőjét, aki közölte, hogy feljelentést tesz az ügyészségen.

A képviselők a román parlamenti alsóház szabályzatának módosításáról tartott szakbizottsági ülésen vitatkoztak össze. Stoica nehezményezte, hogy a koalíció törvényhozói mindenkit büntetni akarnak az új szabályokkal.

A házszabályt azért szigorította a parlament alsóháza, hogy megelőzze a botrányokat, miután az AUR társelnöke, George Simion a hét elején fenyegetően megrángatta az éppen parlamenti beszédét tartó Virgil Popescu energiaügyi minisztert. Az elmúlt időszakban az AUR képviselői többször agresszíven viselkedtek, Ciprian Titi Stoica tavaly például egyik társával erőszakkal eltávolította a liberális Florin Roman képviselőt az ülésvezetői székből.

Gant közölte, hogy ügyészségi feljelentést tesz az ügyben, több képviselő pedig bejelentette, hogy az országos diszkriminációellenes tanácsnál jelenti fel Titi Stoicát. A képviselőház plenáris ülésén a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), illetve az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői egyaránt elítélték Stoica kijelentését.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2022. február 10. 10:47
Volt iagazsága annak amit mondott.
Rodolfo
2022. február 10. 10:04
A román Sztojka nácizik. :DD
Bradanek
2022. február 10. 09:09
Bezzeg Románia!
Gyzoltan
2022. február 10. 07:57
A beteges nacizás következménye, melyet csak tetéz a "győztesek" hazug, átírt, kötelezővé tett történelme...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!