A hadgyakorlat után nem maradnak orosz katonák Fehéroroszországban

2022. február 16. 11:37

Február 20. után egyetlen orosz katona és orosz hadfelszerelés sem marad Fehéroroszország területén – erősítette meg szerdán Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter.

2022. február 16. 11:37
null

A tárcavezető a minszki sajtóértekezletén emlékeztetett: egybehangzóan így nyilatkozott korábban a fehérorosz védelmi minisztérium, Aljakszandr Lukasenka elnök, valamint az ország képviselői is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) különböző rendezvényein. A közös hadgyakorlatot előre eltervezték, célja az orosz-fehérorosz államszövetség erői és eszközei harckészültségének ellenőrzése. Teljesen indokolt, hogy a hadgyakorlatot Fehéroroszország területén tartják - jelentette ki a fehérorosz külügyminiszter.

(MTI)

Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2022. február 16. 13:12
Újsághír: Az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok tisztjei beköltözhettek öröklakásaikba. Ezt a mesét már ismerjük.
villogókékfog
2022. február 16. 12:31
Február 23-án komplett Oroszország be szokott rúgni. Akkor ünneplik a vörös hadsereg napját, régi nevén (ma honvédők napja). Noná, hogy hazatérnek.
Senki Alfonz
2022. február 16. 12:30
Az igazi kérdés az, hogy hány évig tart a hadgyakorlat!!
Istók3
2022. február 16. 12:09
"Február 20. után egyetlen orosz katona és orosz hadfelszerelés sem marad Fehéroroszország területén – erősítette meg szerdán Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter." Mindegy mit mond, a NATO az ellenkezőjét állítja: https://www.portfolio.hu/global/20220216/a-nato-szerint-oroszorszag-szep-csendben-egyre-tobb-katonat-vezenyel-ukrajnahoz-527035 A lényeg, hogy fönt kell tartani a rettegést. Amúgy ma megnéztem az index-et, és valahogy nem találtam olyan hírt, hogy még mindig nincs háború. A portfolio-n se, pedig az általában kicsit kiegyensúlyozottabb szokott lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!