Elutasította a bíróság a tömeggyilkos Breivik kérelmét, börtönben marad

2022. február 01. 17:16

Marad az eredeti, maximális büntetés, a 21 év börtön.

2022. február 01. 17:16
null

Az ügyet tárgyaló norvég bíróság elutasította Anders Breivik feltételes szabadlábra helyezési kérelmét, így a tömeggyilkosnak vissza kell térnie a börtönbe, hogy folytassa büntetésének letöltését – adta hírül a Reuters kedden.

A szélsőjobboldali nézeteket valló terrorista eddig még egyszer sem mutatta annak a jelét, hogy megbánta volna azt a tömegmészárlást, amit 2011-ben rendezett Norvégiában: előbb egy autóba rejtett pokolgéppel megölt nyolc embert Oslóban, majd másfél órával később gépfegyverrel lelőtt összesen 69, többségében tinédzsert a norvégiai az Utøya szigetén. A maximális büntetést, 21 évet kapott, de ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy ennek letelte után is veszélyes a társadalomra, a büntetés határozatlan időre meghosszabbítható. Ettől függetlenül az első 10 éve letöltése után neki is lehetősége volt kérelmet benyújtani a büntetése lerövidítésére, ezt utasították most el. Innentől évente adhat majd be ilyen kérelmet.

Breivik azért kérte a szabadon bocsátását, mert megítélése szerint már nem veszélyes a társadalomra, megbánást azonban az elmúlt évtizedben egyszer sem tanúsított.

Nyitókép: Ole Berg-Rusten / NTB / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. február 02. 06:30
Látni kell, várható, a hasonló esetek megismétlődése! Az a liberális terror, tudati terror, mely már nyíltan a családunk, emberségünk támadását is felvállalta, kizárt, hogy nem számít, nem számított nemtelen törekvéseik visszautasítására... Vélem a "liberálisok" maguk sem hiszik el, hitetlenkednek a sikerüknek, hogy nyíltan uszíthatnak a médiában a közösségek, társadalmak, népek, nemzetek ellen, szivárványos gender-merényletüket gyermekeink, családjaink ellen is felhasználva... -és hagyjuk őket szabadlábon, hogy hasonló eseteket váltsanak ki...
Láncfűrészes Attasé
2022. február 01. 23:19
Soha ne szabaduljon.
filopatl
2022. február 01. 19:54
hihetetlen, megölt egy csomó gyereket és annak örüljek, 10 év után nem engedik ki ? és ha 1 évig telefonon mesét mond akkor jövőre mégis szabadulhat? ez joggal visszaélés
NTLLK
2022. február 01. 19:40
Mégis, hogy gondolta?! Sose engedném ki....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!