A Twitter végleg letiltotta egy amerikai republikánus képviselő személyes fiókját

2022. január 02. 19:33

„A Twitter Amerika ellensége és nem képes elviselni az igazságot” – hangoztatta üzenetében Marjorie Taylor Greene.

2022. január 02. 19:33
null

Az internetes cég indoklása szerint Marjorie Taylor Greene képviselőnő ismételten megszegte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis, illetve félrevezető információk terjesztése ellen hozott irányelveket mikroblogján. Egyebek mellett

több figyelmeztetést is kapott, mert olyan alaptalan összeesküvés elméleteket terjesztett,

amelyek megkérdőjelezték az oltások, illetve a maszkviselési szabályok hatásosságát.

Félmillióan követték

A Twitter eddig négy alkalommal függesztette fel Greene mikroblogját, a cég szabályai szerint az ötödik felfüggesztés véglegesnek számít. Greene személyes Twitter-fiókjának bejegyzéseit (@mtgreenee) csaknem félmillióan követték. A képviselő ugyanakkor továbbra is hozzáférhet hivatali Twitter-fiókjához (@RepMTG), amelynek majdnem 400 ezer követője van.

Greene a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson reagált elítélve a Twitter döntését. Mint írta, fiókját annak nyomán függesztették fel, hogy egyik bejegyzésében feltüntette a vakcinák nemkívánatos mellékhatásaival foglalkozó egyik kormányzati adatbázis statisztikáját, amely azonban nem megerősített nyers adatokat is tartalmazott. „A Twitter Amerika ellensége és nem képes elviselni az igazságot” – hangoztatta üzenetében Greene.

(MTI)

Fotó: Brendan Smialowski / AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. január 04. 18:25
Kezükben van a teljes média, benne az internettel, nos kik ők? Könnyítésül; liberálisnak, liberális demokratának, sőt demokratának álcázzák magukat... -így se menne? -de a Jákob-báránybőr csak útba-igazító...
MaBaker
2022. január 03. 10:12
Az MRNS technológia feltalálóját (Robert Malone) is letiltották twitterről, mert nem az volt a véleménye az oltásokról, mint a fősodornak. Ez már nettó kommunizmus.
Sany Xepi
2022. január 03. 06:21
Politikus nők? Tehát megkülönböztették, mert nem férfi. Amúgy meg nyugodtan kössön pulóvereket.
NeMá
2022. január 03. 03:27
Letiltották, hogy minden alaptalan teoriáját igazoljanak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!