Európa több városában voltak tüntetések a járványügyi intézkedések ellen

2022. január 15. 22:07

Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.

2022. január 15. 22:07
null

Európa több városában tüntettek szombaton a kormányok járványügyi intézkedései ellen. Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.    

„A kormány mondjon le”

Ezt skandálta a tömeg a bécsi óvárosban tartott szokásosnak nevezhető szombat esti demonstráción. Az osztrák kormány novemberben jelentette be a negyedik országos karantént, és közölte, hogy – elsőként az Európai Unióban – kötelezővé kívánja tenni a védőoltást mindenki számára. A parlament várhatóan a jövő héten szavaz a indítványról.    

Az észak-németországi Hamburgban több mint ezren vettek részt a vírustagadók és összeesküvéselméleteket vallók elleni megmozduláson.

„Összeesküvés-elméletek helyett szolidaritás és felvilágosodás” transzpararenssel. A megmozdulást eredetileg az oltásellenesek tüntetése ellen szervezték, amelyre legalább tizenöt-ezer résztvevőt vártak. A tüntetést azonban a rendőrség csütörtökön az omikron variáns jelentette fertőzésveszély miatt betiltotta.Több tüntetést szerveztek szombaton Hamburgban, egyebek mellett a kormány Covid-19 világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi politikája elleni tiltakozásul.    

Rómában is ezrek tüntettek a kormány járványügyi politikája ellen

 A Laterani Szent János téren – sajtójelentések szerint mintegy ötezer – összegyűlt tüntető előtt az egyik felszólaló hangsúlyozta: „Dühösek az emberek”. Mario Draghi kormánya nemrégiben szigorított a karanténszabályokon, és egyebek mellett bevezette az ötven év felettiek számára kötelező védőoltást.    

Franciaország több városában is tiltakoztak szombaton az új oltási igazolás ellen. Több nagygyűlést tartottak Párizsban, az egyiket az Eiffel-toronnyal szemben. Lyonban, Nantes-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is utcára vonultak az intézkedés ellenzői.

(MTI)

Fotó: Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2022. január 16. 09:20
Ha már az MTI számára Budapest nem tartozik "Európa több városa" közé, azért ti - kedves Mandi - hozzátehettétek volna, hogy Budapesten is volt tegnap egy - kb. ezer fős - politikusmentes tüntetés a kényszer-fizetésnélküli-szabadságolt pedagógusok részéről. Biztosan hallottatok róla, nem?
SwordFish
2022. január 16. 09:11
Tegnap valami itt is elindult. Több tízezres tömeg volt a Kossuth téren. Nem a "rezsim" ellen tüntettek, hanem a kötelező oltás és a diszkrimináció és a megkülönböztetés ellen. Sok oltott ember belehalt a vakcina mellékhatásaiba itt Magyarországon is, legutóbb egy 3-szor oltott diáklány, mert dolgozni akart egy vendéglátóhelyen és ott kérték a szúrit. Egyre jobban derül ki az is, hogy amikor Zacherék azt hőbörgik, hogy 90% oltatlan az intenzíven, az azt jelenti , hogy 90% nem 3-szor oltott! Boris Johnson , a brit kormányfő elszólta magát , ezért fogják most leváltani, mert mindenhol ez a narratíva. Az omikron után meg mi jön már , a deltakron, a Megatron meg Optimus Prime? Hülyének nézik már teljesen az embereket! Már csak az Omega Mutáns hiányzik! Schiffer András felszólította Ursula von der Leyent, hogy szüntessék be a kovid intézkedéseket, ne legyen kötelező az oltás, és hozzák nyilvánosságra a vakcina szerződéseket, ő is ott volt a Kossuth téren tegnap. A spanyol kormány már influenzának nyilvánította a kovidot és ki fogják vezetni a korlátozásokat és szezonális járvány lesz csak a kovid. Ma Toroczkaiék fognak tüntetni délután 3 órától.
Búvár Kund
2022. január 16. 08:34
Itt úgy tesznek egyesek mintha Németországban, Bécsben, Franciaországban Orbán meg a Mandi ellen ill ezek intézkedései ellen tüntetnének tízezrek... Ez most komoly. Már megszoktuk, hogy a világ minden bajáért is az Orbán a hibás! Influenza járvány van a Hoth bolygón? Orbán a hibás! Szibériában elütött a vonat egy teknőst? Orbán a hibás! Bakker itt Magyarországon semmilyen korlátozás nincsen! Több kézilabdaválogatott meg épp a laza járványkezelédés miatt lázong.. Az meg, hogy a Mandi nem számolt be a tüntetésekről egyszerűen hazugság! Vagy az a hazugság, hogy ti olvastok Mandit! Minden héten van cikk az ellentüntetésekről! Fraciaországból, Olaszországból, Belgiumból, Hollandiából, Ausztriából, de még tán Romániából is olvastam ilyet.. Az meg, hogy 10-30-40-60 milliós országokban több tízezres esetleg százezres tüntetés van vmi ellen.. Na, bumm.Hogy nálunk maximalizálták néhány termék árát? Te a moslékfan vagy? Nem baj! Hagyd ott a boltosnál amennyivel többet fizetnél érte! Kiváncsi lennék egy pénztártól való távozásra tőled...Senki sem gátol meg benne , hogy önszántadból többet fizess érte...
Szerintem
2022. január 16. 06:57
Feltűnő, hogy Németországban a kormány intézkedései elleni tüntetést betiltották, míg az intézkedéseket támogató tüntetést megtarthatták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!