Sebastian Kurz egy rasszizmusellenes csoport társelnöke lett

2022. január 09. 13:17

A volt osztrák kancellár kinevezése ellenérzéseket szülhet, különösen azután, hogy 2017-ben koalíciós megállapodást kötött a bevándorlásellenes Szabadságpárttal.

2022. január 09. 13:17
null

Sebastian Kurz volt osztrák kancellárt, aki tavaly távozott posztjáról, miután korrupciós vádakkal illették, kinevezték az Európai Tolerancia és Megbékélés Tanácsának (ECTR) társelnökévé – közölte a nem kormányzati szervezet vasárnap. Az ECTR önmagát a szélsőségek, a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelem iránt elkötelezett volt vezetők és más döntéshozók csoportjaként írja le. A szervezet elnöke Tony Blair volt brit miniszterelnök is.

Kurz kinevezése ellenérzéseket szülhet, különösen azután, hogy 2017-ben koalíciós megállapodást kötött a bevándorlásellenes Szabadságpárttal, megnyitva az utat Ausztria előtt, hogy nyugati szomszédunk legyen az egyetlen nyugat-európai ország,

ahol szélsőjobboldali párt van kormányon.

Hivatalában ellenezte, hogy Ausztria menedékkérőket fogadjon be egy lerombolt görögországi menekülttáborból, vagy hogy a tálibok tavalyi hatalomátvétele után Afganisztánból menekülő embereket fogadjon be.

(Fotó: Sebastian Kurz volt osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart Bécsben 2021. december 2-án, amelyen bejelentette, hogy minden politikai megbízatásáról lemond, és teljesen kivonul a politikai életből.MTI/EPA/Christian Bruna)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. január 10. 10:29
Majd visszajön gazdagként
zakar zoltán béla
2022. január 09. 20:46
Nyálcica...webermerkel....
orygabor
2022. január 09. 18:56
Ez a bünti, amiért rossz fát tett a tűzre.
iIonah
2022. január 09. 15:40
Ügyesen építi a karrierjét a füles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!