Macron uniós vitát szeretne a radikális iszlámról

2022. január 12. 15:26

Az elnök többször is bírálta a Franciaországban tapasztalható „iszlám szeparatizmus” jelenségét.

2022. január 12. 15:26
null

Uniós vitát kezdeményez Franciaország a radikális iszlámról – írja a Euronews. A francia EU-elnökség tagállamokhoz eljuttatott feljegyzése szerint „A közelmúlt eseményei megmutatták, hogy az »istenkáromlás« fogalma rendkívül érzékeny, és a radikális iszlamisták minden áramlatát mozgósítja”. Emmanuel Macron francia elnök szerint sok muszlim úgy kér állampolgárságot Franciaországban, hogy nem fogadják el, hogy az országban az embereknek joguk van a blaszfémiához.

Macron ezt a Charlie Hebdo című szatirikus lap ügyére utalva mondta. Emlékezetes, hogy hét évvel ezelőtt radikális iszlamisták a lap által közölt Mohamed-karikatúrák ürügyét felhasználva támadták meg a Charlie Hebdo szerkesztőségét.

Franciaországban az elmúlt időszakban egyre szélesebb körben lépnek fel a dzsihadista erőszakkal szemben, aminek az is a része, hogy igyekeznek visszaszorítani a mecsetekben elhangzó gyűlöletkeltést is. Macron a közelmúltban többször is bírálta a Franciaországban tapasztalható „iszlám szeparatizmus” jelenségét.

Fotó: EU COUNCIL / POOL / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. január 13. 00:05
Elveszett Macron előnye... Vergődik a nyomorult...
Rocktoberi
2022. január 12. 20:41
Vitatkozzatok csak, te pöcs! Nem vitatkozni kell a radikális iszlámról hanem irtani őket mint a csótányokat. Európa keleti felét egyébként ez nem érinti. Itt volt annyi eszünk, hogy ezeket visszarugdossuk a határon.
tetx
2022. január 12. 20:23
Vitatkozgassatok még egy kicsit rajta, az hasznos.
fatman
2022. január 12. 19:25
Jog a blaszfémiához, mi? Sikerült megragadni a probléma lényegét, bazdmeg!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!