Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

2022. január 02. 09:12

Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – közölte a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője.

2022. január 02. 09:12
null

A tető kigyulladt, és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll” – mondta Jermaine Carelse, a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre. „A tüzet nem sikerült megfékezni, és repedések keletkeztek az épület falain” – tette hozzá.

A helyszínen készített videofelvételeken az volt látható, hogy a város központjában lévő épületből sötét füst száll az ég felé. A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Carelse. A tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérültek meg emberek. Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – tájékoztatott.

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes Fokvárosi Egyetem könyvtárának egy részét.

(MTI)

 

Nyitókép: RODGER BOSCH / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. január 03. 05:08
Szerintem ők is el akarták adni és így akarták eltüntetni a nyomokat.
elfújta az ellenszél
2022. január 02. 18:18
Annyi már a melegjog náluk, hogy kigyulladt tőle a parlament https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_South_Africa
rollotomasi
2022. január 02. 17:26
Kigyulladt a majomház
Ben Jeremiah
2022. január 02. 14:37
Minek nekik parlament? A sárkunyhó előtt a varázsló megmondja, mit kell csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!