Djokovic nem indulhat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon

2022. január 16. 08:09

Így döntött a bíróság.

2022. január 16. 08:09
null

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

 A másfél hete tartó procedúra lezárásaként James Allsop elöljáró bíró helyi idő szerint vasárnap késő délután jelentette be, hogy a bevándorlási hatóságnál, majd a bíróság előtt történt meghallgatás nyomán elutasították a 34 éves sztár fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be. Ez vélhetően azzal jár, hogy

Djokovic – aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltással – három évig nem léphet be az országba.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, majd edzett az Australian Open helyszínén, első kiemeltként kapott ellenfelet a csütörtöki sorsoláson, aztán másnap ismét érvénytelenítették a vízumát.

A döntés egyben azt jelenti, hogy a belgrádi teniszező egyelőre nem szerezheti meg rekordot jelentő 21. Grand Slam-bajnoki címét.

(MTI)

A Djokovic-ügyről írt összefoglalónkat IDE kattintva olvashatja el.

Nyitókép: Melbourne, 2022. január 14.
A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic megpihen, miközben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra készülve edz Melbourne-ben 2022. január 14-én. Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világranglistát vezető Djokovic vízumát, aminek alapján kiutasíthatják az országból. A miniszter „egészségügyi és közrendi okokkal” indokolta a döntést, mert a „közérdek ezt kívánja”. Az intézkedés alapja, hogy Djokovic feltehetőleg nem oltatta be magát az új koronavírus ellen.
MTI/AAP/Diego Fedele

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2022. január 16. 16:16
Ez a Djokovics mi a francot képzel magáról hogy nem oltakozik de van pofája bemaszni egy olyan országba ahol a törvény eloirja az oltast??! Szégyellje magát és húzzon a francba. Ja meg elkapja a covidot decemberben és van pofája vírusokent maszk nélkül interjút adni még fotozkodni. Ez nem normális ember.
Kangarubi
2022. január 16. 13:52
Bar a media nyomja ezt a Djokovic-temat, az atlag ausztral massal van elfoglalva. A boltokban a polcok uresek mert az arukiszallitok vagy betegek vagy izolacioban vannak. A rapid tesztet nem lehet sehol kapni pedig ha valaki Covid tuneteket tapasztal azonnal tesztelnie kell magat. Ha pozitiv akkor ezt az eredmenyt fel kell toltenie az allam egeszsegugyi websitejara. He ezt elmulasztja, 1000 dollara buntetik.
ElCid77
2022. január 16. 13:19
Esőként leszögezném: 3x oltattam be magamat, hamarosan beadatom a negyediket is. De nekem van rá 4 millió jó okom. Hisztivírusnak szoktam hívni. A félelem, a rettegtetés fenntartása mögött súlyos gazdasági és politikai érdekek húzódnak meg, kezdve a jogtalan követelések behajtásától az erős gyógyszeripari lobbi féktelen profitéhségén át a kisember anyagi tönkretételéig, röghöz kötésére. Gyakorlatilag újra létrehozzák a jobbágyrendszert. És mindezt a 21. században. "Szép új" világ van készülőben. Diktatúrában élünk. Mert aki ellent mer mondani, más a véleménye, azt anyagilag is, erkölcsileg is tönkreteszik. A közösségi oldalakon lévő profiljait pedig törlik. Semmit sem változott a világ Giordano Bruno máglyán való elégetése óta, pedig csak annyi volt a bűne, hogy másként mert gondolkodni. A politikusok érdeketek a hisztéria fenntartásában, hisz anyagilag is érdekeltek, van amelyiknek a házastársa épp "véletlenül" egy gyógyszeripari multi igazgatója,, egy másiknak a testvére maszkokat gyárt - strómanok nevén vannak ezen cégek, felderíthetetlen céghálókon keresztül........
Drágha Márió
2022. január 16. 12:22
Amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten alapján ki kell toloncolni a kengurukat a belgrádi állatkertből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!