A Charlie Hebdo megtámadására emlékeztek Párizsban

2022. január 08. 07:35

2015 január 7-én két iszlamista fegyveres támadta meg a francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét, a véres merényletben 12 embert öltek meg.

2022. január 08. 07:35

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere és Gérald Darmanin francia belügyminiszter is fejet hajtott az áldozatok, köztük egy lelőtt rendőr, Ahmed Merabet előtt.

2015. január 7-én két iszlamista fegyveres, Saïd és Chérif Kouachi megtámadta a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét. 12 embert megöltek, köztük két rendőrt, és 11-et megsebesítettek – emlékeztet az Euronews.

A támadók az újságban megjelent karikatúrák miatt, Mohamed próféta ábrázolásáért akartak bosszút állni.

Kétnapi rendőrségi hajsza után Dammartin-en-Goële-ben egy iparterület épületébe menekültek a támadók. A Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló Amedy Coulibaly közben Montrouge-ban lelőtt egy rendőrt, és megsebesített egy embert, majd egy nappal később négy embert megölt, és tizenötöt túszul ejtett egy kóser szupermarketben.

Január 9-én a rendőrség a két helyszínen végzett a támadókkal, és kiszabadította a túszokat.

Nyitókép: Frederick Florin / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csallokoz
2022. január 08. 19:10
Sajnálom, de maguknak szerezték a bajt. Nem kell semelyik vallást kigúnyolni. Ez alapvető morális tilalom. Az ilyen szerkesztőséget be kell zárni, mert gyűlöletet szít.
az ember
2022. január 08. 09:39
A lap szellemisége szerint egy ilyen terrortámadás vicces, kacagtató.
cutcopy
2022. január 08. 09:38
Semmi gond, lényeg, hogy Franciaország ahol kivégeztek egy komplett szerkesztőséget 32. a sajtószabadság világranglistáján, nálunk ahol meg határtalan hazudozás és epehányás folyhat az ellenzéki médiumokból: 87..
Lombi
2022. január 08. 09:22
Az nem árt hogy emlékeznek rá. De tanulni is kellene belőle. Anélkül semmit sem ér az emlékezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!