Lukasenka: Oroszország oldalán fogunk harcolni

2022. január 28. 15:28

Lavrov korábban ugyanakkor azt mondta, nem akarnak háborút.

2022. január 28. 15:28
null

„Fehéroroszország Oroszországgal együtt fog harcolni, ha Moszkva úgy dönt, lerohanja Ukrajnát” jelentette be Aljakszandr Lukasenka pénteken, ugyanazon a napon, amikor az orosz külügyminiszter, Lavrov úgy nyilatkozott: Oroszország nem akar háborút. Lukasenka azt is elmondta: országa „több százezer” orosz katonát fogadna be, ha akár Fehéroroszországot, akár Oroszországot fenyegetés éri. 

Ha provokálják országunkat, több százezer orosz katona fogja megvédeni hazánkat több százezer fehérorosz katonával együtt”

– fogalmazott. 

Hozzátette ugyanakkor, hogy ha fegyveres konfliktusra kerülne sor, akkor „nem lennének győztesek”, mert „mindenki elveszítene mindent”.

Nyitókép: EyePress News / AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nocens
2022. január 29. 23:01
Meghagyom nektek a sziveteknek oly kedves Feheroroszorszagot meg a tobbi posztszovjet muszlim zsarnoksagot. Ha mar valasztani kell, akkor a lengyelek, esztek, lettek es litvanok mellett allok. Persze benneteket a kozos tortenelmi orokseg reg nem kotelez. A nemzeti szuverenitas semmit se jelent, csak a mindenhato orosz birodalmi erdekszfera.
Lanter
2022. január 28. 22:00
A kurvák (usa-és egyéb szarcsimbókjai),mert ezt!!!! Akarják!!!! Rábasznak és sajnos mi is mert ezzel a kiberlmbtqfaszomtudja gennyes tömörületű kibaszott körhöz vagyunk rögzítve . Akik nek érdekük a az 500millio alatt tartás,stb. Megcsinálják a világ égését mert azért vannak ott.....
NorthernOutlaw
2022. január 28. 17:08
Nem lehetne lakatot tenni a TSZ elnök szájára? Semmi esze ennek a bolondnak...
röviden
2022. január 28. 16:53
Vicsorog Putyin térde mögül. Szerencsére annak több esze van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!