Álló taps fogadta Vidnyánszky Attila új rendezését az egyik leghíresebb orosz színházban

2021. december 17. 11:29

Az Alekszandrinszkij Színház közönsége Vidnyánszky Attila második szentpétervári rendezését, Franz Kafka A per című regényének színpadi adaptációját láthatta.

2021. december 17. 11:29
null

Állótapsos ovációval fogadta a nagy múltú Alekszandrinszkij Színház közönsége Vidnyánszky Attila második szentpétervári rendezését, Franz Kafka A per című regényének színpadi adaptációját – írja az Origo. Első szentpétervári rendezése, az avignoni színházi fesztivállal koprodukcióban készült hatórás Bűn és bűnhődés a legnagyobb orosz színházi díjat, az Arany Maszkot kapta, és öt éve műsoron tartják.

A Bűn és bűnhődés sikere nyomán mind a szentpétervári közönség, mind az oroszországi szakma részéről nagy érdeklődés kísérte a 20. század egyik legnagyobb hatású írójának szövege alapján készült A per című előadást.

Az Alekszandrinszkij Színház elismert színház Európában, művészeti vezetője pedig Valerij Fokin. Az Alekszandrinszkij Színházba rendszeresen kapnak meghívást a legjobb európai színházrendezők – fogalmaz az Origo.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2022. január 03. 14:02
Szívből gratulálok! További sok szép sikert és erős nemzeti kiállást kívánok, remélek.
nyúlgerinc
2021. december 19. 11:17
Tehát már véleménye sem lehet egy embernek, mert a fajtád azt is kiírtja. Emberestül. Még jó, hogy nem kérünk belőletek. (Csak az a tisztességes aki azt hadoválja amit ti...basszus, visszajön Rákosi pajtás és a többi zsidrák?)
nyúlgerinc
2021. december 18. 18:22
It doesn't hurt anyone to have a little romance... Még annak az embernek sem aki, ha amikor a Fő utcán járt anno, benézhetett a Gyorskocsi utcába is... Kahlo kiállítását magam is láttam...mondjuk, hogy teccett...de inkább ne mondjuk...ne mondjuk, mert akkor lódítanék...inkább érdekesnek tartottam és őszintén szólva a kíváncsiság vitte oda a lábaimat. (No, meg az autóm...hihihi) Erről ennyit. Good night sweet dreams
MayorAnna
2021. december 18. 16:39
"Ércsük,ugye?" - not exactly. Budán aránylag ritkán forogtam pesti külvárosi proliként. Legkorábbi emlékem a Vár romjai között fütyülő szél, lehettem 3-4 éves, néha a Déli pályaudvar, Lentiből fegyveres kísérettel kirándulás a Fő utcába, Bécsi-kapu téri evangélikus templomban Peskó György orgona előadás sorozata Bach-ból, majd legutóbb Frida Kahlo ügyben a Galériában. Mondhatni, semmi romantika a hársak alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!