Németország a román, a bolgár és a lengyel kormánnyal tárgyal oltóanyag vásárlásáról

2021. december 16. 17:39

Átalakítják az oltási kampányt Németországban az omikron miatt.

2021. december 16. 17:39
null

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter tájékoztatóján elmondta, hogy minden lehetséges eszközzel felgyorsítják, „szélsőségesen erőltetett” menetté alakítják át az emlékeztető oltások beadását, hogy megállítsák a delta variáns miatt elindult negyedik hullámot, és megelőzzék az omikron szétterjedése miatt fenyegető újabb járványhullámot. 

Németországban halad a leggyorsabban az emlékeztető oltások beadása egész Európában, és ezt a tempót tartani kell, amelyhez több vakcina is szükséges – fejtette ki a miniszter, ismertetve, hogy tárgyalásokat kezdtek a többi között a román, a bolgár és a lengyel kormánnyal oltóanyag vásárlásáról.

Lothar Wieler, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője elmondta: eddig csupán néhány száz esetben azonosították az omikron variánst, de csak idő kérdése, hogy a deltát kiszorítva ez legyen a vírus uralkodó változata Németországban.

(MTI)

Nyitókép: Stefan Sauer/ DPA / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. december 20. 09:04
Ne szemellenzővel olvass, és te is tömegével találsz ilyen infót. De még ha csak a "vonalas" médiát olvasod figyelmesen, abban is.
zara
2021. december 16. 20:49
'„szélsőségesen erőltetett” menetté alakítják át az emlékeztető oltások beadását' ha már 2 vakcina nem vált be erőltessük a hármat...
satman11
2021. december 16. 20:46
Inkább megdöglenek, de orosz és kinai nem kell....örvendjünk, hogy ez a degeneráltság nem fertőző....
VeJoLa
2021. december 16. 19:49
A huhogó-világbajnok Lauterbach a német járványügy Lengyel Lászlója. Győzedelmes pánikpolitikája még eredményesebbé tételéhez most még EÜminiszterré is megtették. Kötelező is lesz náluk az oltás, - amiből viszont nincs nekik elég. (Mitől is lenne, amikor egy (részben)német cég gyártja ;-)) Azt viszont csak üdvözölni tudnám, ha kisegítenénk őket, ők meg cserében elfogadnák a keleti vakcinás védettségi igazolványunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!