Februártól kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás Németországban

2021. december 02. 16:26

Országszerte több olyan korlátozást vezetnek be, ami beoltatlan emberek társadalmi érintkezését érinti.

2021. december 02. 16:26
null

Angela Merkel leköszönő kancellár csütörtökön találkozott Olaf Scholz leendő kancellárral és az ország tartományi vezetőivel – írja a Euronews. A találkozó után Merkel bejelentette:

Februártól kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás Németországban”.

Beszélt arról is: az ország több olyan korlátozást vezet be, ami a nem beoltott emberek társadalmi érintkezését érinti. A korlátozások értelmében csak az oltottak vagy a fertőzésből nemrég felgyógyultak vehetnek majd részt a kulturális és szabadidős rendezvényeken, és ők mehetnek majd be a nem alapvető cikkeket árusító üzletekbe is. A gyógyszertárak és az alapvető cikkeket árusító boltok ugyanakkor továbbra is nyitva lesznek az oltatlanok számára is.

Nyitókép: Sina Schuldt / DPA / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2021. december 02. 21:05
https://youtu.be/c2qX2bfB0lg
kérdés
2021. december 02. 19:25
Aha, ettől nem sérül a jogállam. Sőt, ettől lesz fenntartható. Ráadásul hozzájárulási nyilatkozatot is alá kell írni. Majd a többi tagállamot is arra kényszeríteni, hogy ők is bevezessék, akkor lesznek csak igazán jogállam. Nem lenne egyszerűbb bevallani, hogy nem bírja az eü a terhelést?
tgely
2021. december 02. 19:06
A COVID lecke jelenleg nyersen teljesen egyértelmű: "Akinek nincs antiteste az képezzen vagy viselje el a halott vagy faj idegen státuszt." Elképzelhető, hogy most az űrlények lázadnak.
Lion
2021. december 02. 18:35
Ez már Weimar. Természetesen a leggyilkosabb diktatúra lenne, ha Magyarország vezette volna be először.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!