Spectator: Orbán LMBTQ-népszavazása annyit sem ér majd, mint a papír, amire írják

2021. december 06. 08:50

A lap publicistája, William Nattrass szerint a leendő népszavazás csupán a kormányfő ideológiájának sulykolása.

2021. december 06. 08:50
null

A magyar kormány LMBTQ-ügyeket érintő politikája szervesen kapcsolódik a hagyományos családmodell túlélésével kapcsolatos aggodalmakhoz – írja a Spectator publicistája. Hozzáteszi: az LMBTQ-ideológia elleni fellépés a nemzeti szuverenitást érintő, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt különösen nagy hangsúlyt kapó kérdésekkel is összefügg, ám az ezzel kapcsolatban kiírt, kényes kérdéseket érintő

népszavazás nem tekinthető a közvélemény megismerését célzó őszinte kísérletnek,

mivel valójában alig szolgál többre, mint a kormányfő ideológiájának sulykolására – fejti ki a gyermekvédelmi törvényről tartandó népszavazás kapcsán William Nattrass.

„Orbán túl messzire ment”

A cikk szerzője szerint a népszavazás parlamenti jóváhagyásával lehetővé vált, hogy a Fidesz az LMBTQ-szabadságjogok elleni, vitatott fellépése során a közvélemény támogatására hivatkozzon, hiszen az irányítottan feltett kérdések legfeljebb annak a képnek az erősítésére alkalmasak, hogy a Fideszen kívül senki nem áll a gátlástalan nyugati liberalizmus útjába a hagyományos magyar identitás védelmében, ahelyett, hogy valóban megkísérelnék az LMBTQ-kultúra régióbeli országokban való megjelenését kísérő kérdések megválaszolását.

E narratíva erősítése sokáig meg is felelt Orbán Viktor céljainak, de a népszavazással talán már túl messzire ment, főleg, miután a konzervatív, hívő katolikus

Márki-Zay Péter személyében olyan kihívót kapott, akit nehezen állíthatna be a nyugati progresszivizmus szekértolójának.

Az ellenzék által megosztó tartalma és kontextusa miatt elutasított, előre borítékolható kimenetelű népszavazás eredménye így várhatóan „annyit sem ér majd, mint a papír, amire írják”, és bár a Fidesz támogatói közül valószínűleg sokan így is örömmel vesznek majd részt a referendummal együtt járó „színjátékban”, másokat aggodalommal tölthet el, hogy ismét „a kormánypolitika eszközeként próbálják fegyverként használni a demokráciát” – írta a Spectator publicistája.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj. Illusztráció

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2021. december 08. 22:46
Gyermekvédelmi törvény van, LMBTQstb. törvény nincs. Senki nem bánt senkit. A gyerek szülője dönt arról, hogy a gyerekének egy felnőtt, vagy a tanítás során egy másik kiskorú a szexualitásról mit adhat elő, vagy mit taníthat. Ha a szülő belegyezik, akkor taníthatják akár azt is, hogy homoszexuálisnak, vagy a születésivel ellentétes neműnek lenni jobb mint normálisnak és egyebeket, akkor az LMBTQstb. propagandisták is azt taníthatnak, vagy adhatnak elő, amit akarnak. Egyet nem lehet: szülői belegyezés nélkül kiskorút arra tanítani, hogy homoszexuálisnak lenni vagy véglegesen másik neművé változni, ugyanolyan normalitás, mint normális fiúnak, vagy normális lánynak lenni. Ha ezt valaki nem tartja be, akkor ha van törvény, ha nincs, számíthat egy vagy több szülő enyhébb, de inkább súlyosabb rosszallására. 5 gyermekem van. Szerencsére már felnőttek. Ha az ő gyerekeiket valaki nem arra tanítja, amit ők helyesnek tartanak, akkor számíthatnak a rosszallás erőteljes kifejezésére.
Pista6
2021. december 07. 06:32
Egy újabb liberálkommunista újságírói vélemény hogy nálunk nincs lmbt szabadságjog! Nincs! Valóban! Nálunk mindenkit megillető szabadságjog van!
sorivo4
2021. december 06. 23:40
Márki-Zay nem konzervatív, hanem a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A népszavazás és annak eredménye pedig a demokrácia legalapvetőbb alapja. Csak a Spectator szerint nem, ami egy antidemokratikus lap.
elbogumilo
2021. december 06. 22:25
Azért néha nem árt visszaemlékezni a 13 évvel ezelőtti, nagyon hiperszuper progresszív kaliforniai népszavazásra a melegházasságról, amit az istenadta nép elutasított, csak a bíróság érvénytelenítette a népszavazást utólag. Még Obama is ellene volt: 'I believe marriage is between a man and a woman. I am not in favor of gay marriage. But ...' Igen, van ott egy 'de' is. https://hu.m.wikipedia.org/wiki/California_Proposition_8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!