Huszonheten haltak meg Japánban egy tűzvészben

2021. december 17. 08:19

A rendőrség gyújtogatás miatt indított vizsgálatot.

2021. december 17. 08:19
null

Legalább 27-en életüket veszthették pénteken Oszaka városának bevásárló negyedében egy toronyházban keletkezett tűzben. A rendőrség feltételezett gyújtogatás miatt indított vizsgálatot. A tűz a nyolcemeletes épület negyedik emeletén keletkezett.

A tűzoltóság szóvivője szerint 27 embernél állapítottak meg keringés- és légzésleállást.

A Reuters globális hírügynökség szerint Japánban ezt a kifejezést alkalmazzák abban az esetben, ha a halál tényét hivatalosan még nem állapították meg. 

Az NHK közszolgálati televízióban mutatott felvételeken az épületet lehetett látni, amelynek negyedik emeleti ablakaiból és tetőszerkezetéből sűrű füst kígyózott. A negyedik emeleten egy klinika működött, amely – az intézmény honlapja szerint – egyebek között pszichiátriai kezelést nyújtott pácienseknek. A helyi sajtó szerint a lángokat fél órán belül sikerült megfékezni.

(MTI)

Nyitókép: Naoki Maeda / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!