Hárman meghaltak, hatan megsebesültek egy iskolai lövöldözésben Michiganben

2021. december 01. 07:37

Szülei tanácsára a 15 éves ámokfutó nem tett vallomást, így továbbra sem világos, hogy mi volt az indítéka.

2021. december 01. 07:37
null

Nem felelt a rendőrség kérdéseire az a 15 éves diák, aki kedden lőfegyverrel három diáktársát megölte, további hetet és egy tanárt pedig megsebesített az amerikai Oxford középiskolájában – közölte Michael McCabe helyi seriffhelyettes.

Elmondása szerint a másodéves fiú 15-20 lövést adott le félautomata kézifegyveréből

a Detroittól nagyjából ötven kilométerre északra található, 22 ezer lakosú településen, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek. A halálos áldozatok között

két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat egy 16 éves fiú.

A fegyvert az apja vásárolta

A sebesültek többségének állapota a seriffhelyettes szerint stabil, kettejükre további műtétek várnak. Születi tanácsára az ámokfutó nem tett vallomást, így

továbbra sem világos, hogy mi volt az indítéka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait. 

Michael Bouchard seriff később arról számolt be, hogy a gyilkos fegyvert az elkövető apja vásárolta néhány nappal ezelőtt, de azt még nem tudják, miért. A fiú lőgyakorlatokat tartott a 9 milliméteres fegyverrel, és később képeket osztott meg róla, illetve az eltalált célpontokról.
  
(MTI)

Nyitókép: JEFF KOWALSKY / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. december 01. 17:52
Az a világ leghülyébb országa. Sehol máshol nem engedik meg, hogy békeidőben 15 éves ilyen könnyen félautomata lőfegyverhez jusson.
Gyzoltan
2021. december 01. 17:04
Senki sem gondolhatja komolyan, hogy véletlenek lennének Amerikában a fegyverrel elkövetett merényletek... A terrorizálásra mindig kész liberális demokrácia, már évtizedek óta dolgozik rajta, hogy az amerikai lakosság kezéből kicsavarja a fegyvert... Azt a fegyvert, mely a lakosság maradék szabadságának a védelmezője... Ez a liberális demokrácia nem válogat, mindent gátlástalanul elkövet céljai érdekében... Egyszerűen nem zárható ki, a tudatos merényletszervezés, mikor is, az erre alkalmas labilis személyeket bírják rá, kényszerítik rá a merényletek elkövetésére, hogy támogatást kapjanak a fegyverek elvonásához...
DoomGuy
2021. december 01. 09:44
Már nem bánnék egy 7-es cikkelyt az USA-nak... Az mindig beválik.
Areményhal
2021. december 01. 09:39
Minden botnak két vége van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!