Svédország betiltaná a bitcoinbányászatot az EU-ban

2021. november 19. 07:15

A bitcoinbányászat néhány hónap alatt 200 000 háztartás egyenértékű villamos energiáját fogyasztja el az északi országban.

2021. november 19. 07:15
null

Az energiafogyasztás emelkedésével szembesülve a svéd hatóságok felszólítják az Európai Uniót, hogy tiltsa be az „energiaintenzív” kriptobányászatot. Erik Thedéen, a Svéd Pénzügyi Felügyeleti Hatóság igazgatója és Björn Risinger, a Svéd Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója azt mondta, hogy a kriptovaluta növekvő energiafelhasználása

veszélyezteti Svédország azon képességét, hogy eleget tudjon tenni a Párizsi Klímamegállapodásban foglalt kötelezettségeinek

 – olvasható az Euronews Facebook-oldalán.  

Idén április és augusztus között a bitcoin bányászat energiafogyasztása „több száz százalékkal” emelkedett az északi országban, és most 200 000 háztartás egyenértékű villamos energiáját fogyasztja – mondta Thedéen és Risinger. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. november 20. 15:45
Nem betiltani kell, hanem megadóztatni. Az a gond, hogy az összes libernyák a szótárból a kommunistákhoz hasonlóan a betiltani szót tanulja meg előszőr. Ha megadóztatják mindenki jól jár, hiszen pénz folyik be.
monuskaroly
2021. november 20. 09:19
Mondjuk a mi esetünkben az kérdéseket vethet fel, hogy a támogatott lakossági villanyárammal lehessen-e coinokat bányászni.
Akitlosz
2021. november 19. 22:02
Betiltanám az inflációt az EU-ban. Tessék aranyból verni a pénzt és akkor sokkal kevésbé fognak bitcoint "bányászni" a népek! Azért "bányásznak" bitcoint a népek, mert az aljas és kapzsi politikusok és bankárok folyamatosan meglopják őket az inflációval.
józan paraszti ész
2021. november 19. 18:40
A hülyeséget kellene betiltani, de az mindenhol alapjog. Ki is használják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!