Egyes republikánus politikusok elkezdtek beállni a marihuána legalizálása mögé

2021. november 22. 08:09

Múlt héten a republikánus Nancy Mace be is nyújtotta az első dekriminalizációt szolgáló törvényjavaslatot.

2021. november 22. 08:09
null

Felmérések szerint az amerikai republikánus szavazók közel fele támogatja, hogy dekriminizálják a marihuána fogyasztását, és a republikánus politikusok egyre inkább felzárkóznak a népakarathoz – írja a Politico cikkére hivatkozva a 444.hu.

A lapban több olyan befolyásos republikánus politikust is idéznek, akik a közelmúltban kiálltak a dekriminalizáció mellett. A múlt héten

Nancy Mace be is nyújtotta az első olyan törvényjavaslatot a Kongresszus elé, ami a dekriminalizációt szolgálná.

Mace is azzal érvelt, hogy az amerikaiak 70 százaléka támogatja az enyhítést, és szerinte itt van az ideje annak, hogy a szövetségi kormány egyszerűen félreálljon az útból. A Politico kiemeli, hogy a republikánusok politikailag is profitálhatnak ebből, hiszen eddig a demokraták tudták a füvezéssel kapcsolatos üzenetekkel megcélozni az erre fogékonyabb fiatalabb-progresszívabb választói rétegeket.

Nem mindenki támogatja 

A cikk ugyanakkor megjegyzi, hogy azért teljes átfordulásról még nincs szó, és vannak republikánusok, akik egyelőre hallani sem akarnak az enyhítésről: a dél-karolinai Drew McKissick például a növekvő bűnözéstől, az erőszaktól és a gyerekekre gyakorolt káros hatásoktól tartva ellenzi a dekriminalizációt, és szerinte nincs ezzel egyedül a párton belül. Egy nemrég készült felmérés szerint 

10 fiatal republikánus szavazóból 6 egyetért a dekriminalizációval, és főleg az idősebb, sokszor vallásosabb szavazók azok, akik ellenzik. 

Emellé több, a cikkben idézett republikánus politikus is elismerte azt, hogy ők személy szerint ugyan nem nagy rajongói a fűnek, de látják, hogy merre mozdult el a közgondolkodás a kérdésben, és emiatt döntöttek a támogatása mellett.

Borítókép: Pixabay

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. november 22. 08:58
most ahelyett hogy az amcsikon szörnyülködnék vagy röhögnék, had károgjak azon, hogy itthon is milyen bevett a konzervatívok körében a tavalyelőtti libsi ötletekkel bizonyítani azt, hogy az illető eggyel fiatalosabb, modernebb és felvilágosultabb, mint a többi konzervatív.
péterx
2021. november 22. 08:48
Avagy: a lejtőn nincs megállás...
Magnólia
2021. november 22. 08:47
Csak amikor majd szavazni kell menni, nehogy átaludják félkómában a választást. Csak hülyítsétek a fogékonyakat, legfeljebb hamarabb szétesik ez a tákolmány is.
Nehidd El
2021. november 22. 08:43
"az amerikaiak 70 százaléka támogatja az enyhítést" Hátha valaki még nem látta, hogy végső soron állítólag mit is támogat az amerikaiak 70 százaléka: https://www.youtube.com/channel/UCOuf_kStlWnhuauw4ce8l-w/playlists . A Streets of Philadelphia kb. naponta frissítve új videóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!