Százakat martak meg a viharban előbújó skorpiók Egyiptomban, halottak is vannak

2021. november 14. 11:32

Bibliai időket idéznek a Nílus menti városban fennálló állapotok.

2021. november 14. 11:32
null

Három ember belehalt, nagyjából 450 ember megsérült a skorpiómarásoktól, amelyeket a Nílus folyó mentén szedtek össze Aswan városában, Egyiptomban, egy heves esőzéssel járó vihar után – írja a BBC. A csapadék és a kellemetlen időjárás mosta őket az utcára és az otthonokba, ahol tömegesen botlottak beléjük a lakók, írják.

Hozzátették: a sérültek kezelésére extra mennyiségben kellett ellenszert küldeni az egészségügyi intézményekbe,

még az oltási programot is fel kellett függeszteni egy időre, hogy kezelni tudják a skorpiómarásban megsérült embereket.

A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy egyelőre maradjanak otthon és kerüljék a fás területeket. Itt fordulnak elő a leggyakrabban az akár halálos marásra is képes ízeltlábúak, írja a BBC.

Fotó: MTI/EPA/Diego Azubel

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. november 14. 18:16
Nálunk is Bibliai idők vannak, csak a hét sovány tehén helyett egy kövér bolgár jött.
kisgul
2021. november 14. 17:52
Kis fiam, így szólt hozzám a dédapám! Skorpió!
sorivo4
2021. november 14. 17:38
Kezdődik a hét csapás?
bölcsbagoly
2021. november 14. 17:09
Azt a míndenit! Mi a francot tanítanak itt az iskolában biológia órán? A skorpió nem mar, nem csíp, nem harap! A faroknak látszó potrohán van egy méregtövis, azzal SZÚR!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!