Rekordot döntött a napi új esetek száma Németországban

2021. november 04. 13:25

A német kormány is az emlékeztető oltás beadásának felgyorsításával fékezné a járvány negyedik hullámát.

2021. november 04. 13:25

Rekordot döntött az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőződések napi száma Németországban a csütörtöki adatok szerint. A kormány az emlékeztető oltás beadásának felgyorsításával fékezné a járvány negyedik hullámát.

Összesen a százezerhez közelít a halottak száma

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint egy nap alatt 33 949 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2). Ez meghaladja a tavaly december 18-án 33 777 pozitív lelettel beállított rekordot. Az októberben elindult negyedik hullám rohamos gyorsulását jelzi, hogy a napi új esetek száma húsz százalékot meghaladó mértékben emelkedett az egy héttel korábbi 28 037-hez képest. A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma még nagyobb mértékben,

30 százalékkal nőtt, az egy héttel korábbi 126-ról 165-re.    

Az újonnan regisztrált fertőződésekkel együtt 4 672 368 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t a járvány tavaly tavaszi kezdete óta, a halálos áldozatok száma pedig 96 192-re emelkedett. Az ügyvezető szövetségi kormány szerint mindenekelőtt az oltási kampány második szakaszának, az emlékeztető oltás beadásának gyorsításával lenne érdemes törekedni az új járványhullám megfékezésére. Ez derül ki a tartományi kormányok és a szövetségi kormány egészségügyi egyeztető fóruma, az úgynevezett egészségügyi miniszteri konferencia csütörtökön kezdődött kétnapos ülésére készített megállapodás-tervezetből, amelyből a Bild című lap idézett.    

Kell a tömeges oltás!

A tervezetben a többi között az áll, hogy vissza kell állítani a tömeges oltás gyakorlatát, ezért ismét meg kell nyitni a tartományi fenntartású oltási központokat – sportcsarnokokban, konferencia-központokban kialakított oltópontokat, ahol naponta több ezer oltást adtak be a kampány első szakaszában –, és ismét munkába kell állítani a mobil oltási csoportokat.    

A tervezett intézkedések között szerepel a kötelező tesztelés bevezetése is az idősotthonokban és az ápolási otthonokban. Ez azt jelentené, hogy a lakókat és a dolgozókat hetente kétszer tesztelni kellene a SARS-Cov-2-re, függetlenül attól, hogy beolttatták-e magukat, a látogatóknak pedig ugyancsak az oltási státusztól függetlenül legfeljebb

24 órája készült negatív tesztleletet kellene felmutatniuk.    

Németországban az AstraZeneca-, a Moderna- és a Pfizer/BioNTech-féle készítményt, valamint az egydózisú Janssen-féle vakcinát használják az oltási kampányban. Naponta átlagosan 150 ezer adagot adnak be. Teljes oltással 55,6 millió ember, a lakosság 66,9 százaléka rendelkezik. Az emlékeztető oltást a második adag után hat hónappal lehet beadatni, a Janssen-féle vakcina esetében pedig egy hónap elteltével. Eddig nagyjából kétmillióan kaptak emlékeztető oltást.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. november 04. 14:25
Óóóbáán.
Hannah184
2021. november 04. 13:49
Azért otthon sem "rossz" a napi 107 halott... Ausztriában ma 8000 felett volt az új fertözöttek száma (Békemenet nélkül) és 20 COVID-19 halott. Ez hogy van? Különbözik a 2 ország statisztikája, vagy otthon ennyire rozoga mindenki? (páciensek+ EÜ).... Nem rossz indulatból kérdezem... Csak nem értem!
zara
2021. november 04. 13:48
a 80+%vakcina meg az ffp2 maszk mindenütt sokat ér...a kereskedőknek...
rollotomasi
2021. november 04. 13:42
Emlékszem, a libsi sajtó milyen lelkes zavarórepülésekkel próbálta néhány hónapja elbizonytalanítani a közvéleményt a 3. oltással kapcsolatban, de hát a hatalomért semmi sem drága és Lenin óta tudjuk, hogy a cél szentesít minden eszközt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!