Holtan találtak egy orosz diplomatát a berlini nagykövetségnél

2021. november 05. 14:45

Valószínűleg kiesett valamelyik emeletről, ugyanakkor a körülmények egyelőre tisztázatlanok.

2021. november 05. 14:45
null

Holtan találtak egy orosz diplomatát az ország berlini nagykövetségének épületénél – írja a BBC. A férfi holttestére még október 19-én bukkantak rá rendőrök. Valószínűsíthetően a férfi kiesett az emeletről, de az nem világos, hogyan, és milyen körülmények között. 

A német külügyminisztérium megerősítette a diplomata halálát, de részleteket nem közölt. A berlini rendőrség mostanáig nem nyilatkozott az ügyben. A nagykövetség tragikus balesetként hivatkozott a történtekre, de etikai okokra hivatkozva nem közöltek részleteket. 

Az áldozat személyazonosságát nem fedték fel, sajtóértesülések szerint egy 35 éves, másodtitkárként dolgozó férfi volt a diplomata. Az oroszok nem egyeztek bele a boncolásba, a holttestet idő közben már haza is szállították Oroszországba.

Nyitókép: Emmanuele Contini / NurPhoto / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2021. november 06. 15:43
Kár érte, kiváló ügynök volt.
Frakk a macskák réme
2021. november 06. 14:11
Kiutasították.
crydog
2021. november 06. 09:38
Nagy ügy. Én meg tudok olyan (jobboldali) német politikusról akit "véletlen autóbaleset" ért, és annyira szerencsétlen volt hogy egy alkoholszállítóval ütközött, ezért a véréban annyi alkohol volt amivel még talpraállni sem lehet, nem hogy vezetni.
fpéter
2021. november 05. 20:36
A novicsok már elavult. nem hat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!