Tiszavirág életűek voltak Bordeaux szivárványos zebrái

2021. november 18. 19:28

Ismeretlenek a helyi futball klub színeire festették át a gyalogátkelőket.

2021. november 18. 19:28
null

Clément Rossignol Puech, a város zöldpárti polgármestere több francia várost követve a TV7 televíziónak ecsetelte, hogy úgy véli, városában egyre szaporodnak a homofób indíttatású támadások, ezért politikusként feladatának érzi, hogy reagáljon ezekre az atrocitásokra. A település vezetése ezért úgy döntött, hogy az „Egyenlőség két hete” rendezvénysorozat keretében, és a városban 17 éve először megtartott első meleg esküvő emlékére két szivárványos zebrát dedikálnak a helyi lmbtq-közösségnek. A jelképes gesztussal a meleg közésség iránti szolidaritásukat kívánták kifejezni, ám alig pár órával felfestésük után ismeretlenek azokat a helyi futball klub színeire pingálták át. 

David Raynaud, az SOS Homophobie jogvédő szervezet aktivistája szerint „a két szivárványos átkelő különösen erős jelképe a homofóbia és diszkrimináció elleni küzdelemnek, Bègles-ben ugyanis közvetlenül a polgármesteri hivatal előtt találhatók ezek, ahol a városban élő egynemű párok is élnek a melegházasság adta jogaikkal”. Bordeaux városában ugyanis vannak már szivárványos átlekők, ám jóval kevésbé frekventált helyen, jobbára mellékutcákban. 

„Lehetővé teszik ezzel az embereknek, hogy így is kifejezzék magukat: homofóbia, leszbofóbia, transzfóbia, ezek nem csak szavak. Köszönjük, hogy jobb hellyé tették ezzel a világot” – összegezte háláját Stéphanie Palancade, a Girofard, a bordeaux-i LGBTI+ központ munkatársa. 

 

Alig egy nappal a gyalogátkelőhelyekek felavatása után egyik éjszaka ugyanakkor mindkét zebrát átfestettek kék-fehér sakktábla mintásra, mely a Bègles Athletic Club (CAB) futball klub színeit jelzi. „Kettős sértés az együttélésnek, ha valaki béglais-i szimbólummal szennyezi be a szivárványos gyalogátkelőt” – panaszkodott az eset után Clément Rossignol Puech.

Nyitókép: Twitter

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. november 20. 15:12
Az egynemű pároknak minden közértbe és boltba kellene szivárványos kassza, természetesen plusz személyzettel, na de ennyit igazán kifizethetnek zsebből a tulajdonosok, hogy a cukikák ne érezzék a cúna, goncsi hetero kirekesztést.
Saksafar
2021. november 20. 15:09
Szerintem Orbán Viktor volt. Nem járt ott véletlenül aznap pár doboz festékkel?
masikhozzaszolo
2021. november 20. 09:34
a város zöldpárti polgármestere több francia várost követve a TV7 televíziónak ecsetelte, Nem a TV7-nek kell ecsetelni, hanem az aszfaltot kell újra ecsetelni, és akkor OK!
lendvaiildiko
2021. november 19. 16:17
Aljas homofób támadás ez a libbant polgármester részéről. E gyönyörű szivárvány színű átkelőt megalázzák a cisz-heteró keresztény férfiak, akik 45-ös szőrös lábaikkal megtiporják a földre festett szivárványt. Óh, hová vezet ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!