Továbbra is Manfred Weber a Néppárt frakcióvezetője

2021. október 13. 15:01

Ismét Manfred Webert választotta vezetőjének az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciója.

2021. október 13. 15:01
null

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa harmadik ciklusát kezdheti meg az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjeként – írja a Politico. A jobbközép csoport tagjainak túlnyomó többsége, 173-ból 162 képviselő támogatta Weber újraválasztását, 11-en tartózkodtak.

A lap megjegyezte, az Európai Néppárt történelmi mélyponton van, hiszen a múlt hétvégén lemondott Sebastian Kurz osztrák kancellár, szeptember végén pedig a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a CSU szövetsége elvesztette a német parlamenti választásokat.

A brüsszeli lap kommentárja szerint Manfred Weber újraválasztásával ugyanakkor az EPP-frakció azt üzeni, hogy a CDU/CSU továbbra is Európa vezető néppárti ereje. A bajor politikus múlt hónapban bejelentette: jövő áprilisban az EPP elnöki székét is megpályázza.

Címlapkép: AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2021. október 14. 18:19
Ez az ember vágta gallyra a Néppártot! Mi kell még nekik?
Tóth Mária Éva
2021. október 14. 18:13
Úgy néz ki mint egy hajléktalan. ápolatlan, gerinctelen sz@r alak.
u.cserkész
2021. október 14. 18:04
Amíg ilyen töketlen vezetői vannak/lesznek az EU-nak, ebben a gazdasági-politikai versenyben, ami az USA, Kína, Oroszország, a "kistigrisek", az EU között van/lesz, már látom, ahogy az EU megnyer minden versenyt. (Csak vicceltem, de nagyon.)
Fila2020
2021. október 14. 07:22
Ezek szerint az irány változatlan, lefelé a lejtőn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!