Távozik az AfD társelnöke, Jörg Meuthen

2021. október 11. 11:08

Nem folytatja tovább az AfD vezetését a mérsékeltnek számító társelnök.

2021. október 11. 11:08

Az FAZ arról ír: Jörg Meuthen AfD elnök nem indul újra pozíciójáért a decemberi tisztújításon. 

Meuthen már régóta szemben állt az AfD radikális köreivel, és meg akarta akadályozni a párt további jobbra csúszását. A Flügel (Szárny) nevű radikális platform az FAZ szerint a párt egyharmadát alkotja, akik szemben állnak a Meuthen mellett álló, főleg nyugatnémet másik egyharmaddal. Meuthen távozásával a mérsékelt szárny gyengülhet meg a párton belül.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. október 11. 17:01
nos, ez még jó is lehet... az AFD jobbra csúszik, a mérsékeltjeik pedig visszatérhetnek a CDU-ba, főleg, ha ott végre Mertz átveszi a hatalmat, és visszatér a jobboldalra...
ujujuj
2021. október 11. 12:33
Az afd szerencséje, hogy pont szabaddá vált egy tapasztalt pártelnök Magyarországon. Mondjuk eléggé kretén, de ilyen gyors pótlás esetén irreális elvárás, hogy esze is legyen.
Akitlosz
2021. október 11. 12:02
Míg nem olvastam a cikket addig sajnálni akartam volna. De ha ő egy ilyen "mérsékelt", akkor jobb a pártnak, ha távozik. Az AFD-nek addig van értelme és esélye a nagyobb sikerre, ameddig tényleg alternatívát kínál. Ha beleszürkül a többi párt közé, ha beáll a sorba, akkor feleslegessé válik. Mint Magyarországon a Jobbik.
Világlátó
2021. október 11. 11:41
Na persze. Hazudnak róluk reggel délben, meg este. Retteghetnek a szélsőjobboldali veszélytől, ami abszolút nem létezik, hiszen kilúgozták az összes német fejét. Arról kéne írni, hogy miért lehetséges, hogy az AFD-t titkosszolgálati módszerekkel figyelik folyamatosan, miközben a szintén szélsőséges (szélsőbalos) ZÖldek kormányra készülnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!