Egy odaégett pirítós miatt 28 tűzoltót vezényeltek ki egy kórházhoz Romániában

2021. október 25. 11:07

Huszonnyolc tűzoltót, 4 tűzoltókocsit, és rohamkocsikat is kivezényeltek a kórházhoz.

2021. október 25. 11:07
null

Tűzriadó volt szombat délelőtt a temesvári Megyei Kórházban, egy kórházi alkalmazott égett szagot érzett, ezért felhívta a segélyhívószámot – írja a Főtér. A helyszínre rövid időn belül több tucat tűzoltót vezényeltek ki, akik átvizsgálták az egész épületet, de semmi nem gyulladt ki. Raul Pătrașcu kórházmenedzser szerint egy alkalmazott odaégette a pirítóst, ez keltett pánikot.

A kórház vezetősége belső eljárást indított, mivel a kórházban tilos bármilyen elektronikus berendezést használni, azokon kívül, melyek a betegek ellátására szolgálnak. A Temes megyei katasztrófavédelem komolyan vette a bejelentést: 28 tűzoltót, 4 tűzoltókocsit, rohamkocsikat vezényelt ki, és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter csapatát is mozgósította.

A portál hozzáteszi: a kórházak túlterheltsége, illetve az oxigénellátó rendszerek érzékenysége miatt rettegnek attól, hogy bármikor bekövetkezhet egy kórházi tragédia.

Nyitókép: Bjarte Rettedal / Image Source / AFP. Illusztráció.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. október 25. 15:05
Meg kell védenem a tűzoltókat, mert megérdemlik, bármilyen nemzethez is tartozzanak! Nem egy odaégett pirítós miatt riasztott az ügyelet komoly erőket, hanem azért te ökörállat-hírhajhász, bárki is vagy, mert a jelzés egy KÓRHÁZ-ból érkezett. azonkívül egy bejelentést nem lehet nem komolyan venni. Egy ügyeletes nem mérlegelhet. Ott is van egy riasztási terv, hogy pl milyen erőket és mely különleges egységeket kell riasztani, ha egy központi kórházról van szó. Kiér az egység, s a felderítés után majd a tűzoltásvezető és csakis ő dönt, hogy mely erők maradnak, és melyek meg vonulhatnak vissza. Érted, te barom hírhajhász! Senki nem vonult feleslegesen.
Teringettét
2021. október 25. 13:06
Azt végképp nem hinném, hogy bezzegromániában ehhez hasonló baki előfordulhat. Biztos csak üzemorvoshoz küldték őket, mert lejárt az éves alkalmasságijuk. :)
Weltumsegler Jonatán
2021. október 25. 11:56
Az üzemeltetői jelzésfelderítés csapnivaló (sajátságos). A kórház vezetősége seggbe rúghatja magát ezért. Ami utána jött, azt nálunk úgy hívják: 5-ös kiemelt riasztási fokozat...
Sróf
2021. október 25. 11:49
Érdekes és tanulságos hír volt, nagyon szépen köszönjük szépen. Legalább ilyen meghökkentő, hogy a szomszédom meg éjszakára letakarta a fagy ellen a gerberáit. Úgyamúgy: "a kórházban tilos bármilyen elektronikus berendezést használni, azokon kívül, melyek a betegek ellátására szolgálnak" - Elektromos berendezés lesz az, nem elektronikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!