Életfogytiglanra ítélték a papot gyilkoló migránst Olaszországban

2021. október 29. 07:12

Az 56 éves bevándorló még 2020 szeptemberében szúrt halálra konyhakéssel egy papot.

2021. október 29. 07:12
null

Az észak-olaszországi Como városának büntetőtörvényszéke csütörtökön életfogytiglani börtönre ítélte azt az 56 éves tunéziai migránst, aki 2020. szeptember 15-én egy konyhakéssel halálra szúrt egy katolikus papot.

A bíróság elutasította a védelem érvelését, miszerint az elkövető beszámíthatatlan lenne és megállapította, hogy előre kitervelte a gyilkosságot.

A menekültek iránti gondoskodásáról ismert 51 éves Roberto Malgesini atya nyílt utcán történt meggyilkolása hatalmas közfelháborodást váltott ki. A pap éppen ennivalót osztott az észak-olaszországi Comóban a hajléktalanok számára kialakított egyházi szálláson, amikor a fedél nélküli támadója nekiesett egy konyhakéssel.

A Rahdi Mahmudi néven azonosított támadó évek óta illegálisan tartózkodott Olaszországban, ahová 1993-ban érkezett Tunéziából. A férfi pontos indítékát homály fedi, sajtóértesülések szerint mentális problémákkal küszködött és attól tartott, hogy a pap el akarja árulni a hatóságoknak hollétét.

A La Stampa olasz napilap tavalyi értesülései szerint Mahmudi ellen már kétszer is kitoloncolási parancsot adtak ki a hatóságok. Az első alkalommal 2018-ban, amikor sikerült elbújnia, másodszor, 2020-ban pedig azért nem hajtották végre a kitoloncolást, mert a koronavírus-járvány miatt szünetelt a légiforgalom Olaszország és Tunézia között. Legutóbb a férfi egy comói hajléktalanszálláson lakott.

(MTI)

Nyitókép: Pozzallo, 2019. november 26.
Az Aita Mari spanyol hajó Európába igyekvő 78 illegális bevándorlóval a fedélzetén a szicíliai Pozzallo kikötőjébe érkezik 2019. november 26-án.
MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ValakiValahonnan
2021. október 29. 20:03
Vigyázni kell nehogy bántalmazás érje, mert a végén még Migrant Lives Matter (MLM) lesz belőle ...
Gentry69
2021. október 29. 11:27
@Rischt Nem néztem utána, de közel sincs az 35 sztem.
airmax
2021. október 29. 09:16
Ügyes.... Megöl egy keresztény papot... (Jó muzulmánnak tartják a társai) Mivel nem tudna beilleszkedni a társadalomba, semmi esélye munkára megélhetésre... bűnözésre kényszerülne, nélkülözésre, és esetleg valami csetepatéban fűbe is haraphatna... Így most tanulmányozhatja a koránt alaposan, terjesztheti az tanait... Élete végéig koszton és kvártélyon lesz nyugodtan telnek a napjai internetezhet és jóllehet börtönben ül, de azon belül annál sokkal kényelmesebb életet él, mint ami otthon várt volna rá... Remek üzlet... Egy keresztény országban nem kéne hagyni, hogy jó üzlet legyen papot gyilkolni... Egyáltalán embert ölni... Az idióta soros érzékenyített bíróságok az európai ember kihalását okozzák...
B_kanya
2021. október 29. 09:14
Tehát 1991-től 2018-ig félig legálisan élt ott és csöves lett és maradt. Egyéb kérdés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!