Kirk kapitány történelmet írt

2021. október 13. 17:56

William Shatner – aki négy évtizeden át alakította az Enterprise csillaghajó Kirk kapitányát a Star Trekben – lett a legidősebb ember, aki eljutott a világűrig.

2021. október 13. 17:56
null

A 90 éves amerikai színész lett a legidősebb ember, aki eljutott a világűrig – számol be az Index. William Shatner űrutazását eredetileg október 12-re tervezték, de az erős szél miatt egy nappal elhalasztották a repülést.

A mai, magyar idő szerint 16:50-kor kezdődő misszió volt a második kereskedelmi űrrepülése a Jeff Bezos alapította Blue Origin (BO) nevű cégnek. A 11 perces küldetéshez használt New Shepard rakéta a cég Van Horn-i indítóállomásáról indult útnak.

William Shatner egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, az űrugrásra történő felkészítés során a legnehezebb feladat a kapszula ülésébe történő be-, illetve az onnan kimászás volt. Az amerikai színész mellett három másik utas ült a tizennyolcadik repülését végző Crew Capsule 2.0 kapszulában: Audrey Powers, a BO egyik ügyvezetője; Chris Boshuizen, korábbi NASA-mérnök és a Planet Labs műholdas képalkotórendszer alapítója; illetve Glen de Vries, a Medidata Solutions klinikai kutatócég alapítója, vezérigazgatója.

Címlapkép forrása: AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. október 14. 10:05
Hogy milyen izgalmak történtek odafent..? https://youtu.be/Z1eFdUSnaQM
urga
2021. október 14. 08:16
Bámulatos!
Almassy
2021. október 13. 20:57
„Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.” Szép volt!
Akitlosz
2021. október 13. 19:42
Jeff Bezos cége képtelen eljutni a világűrbe. Mandineres parasztvakítás az ilyen utazásokat űrutazásokként előadni. Egy másodpercre sem hagyták el a Föld légkörét, a világűrben NEM jártak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!