Ismét több száz embert kellett kimenekíteni a Kanári-szigetekről

2021. október 13. 15:18

A La Palma szigetén található Cumbre Vieja szeptember 19-én lépett működésbe.

2021. október 13. 15:18
null

Nyolcszáz helyi lakost menekítettek ki La Palma szigetén, ahol a vulkánkitörés és a lávafolyam miatt eddig már több mint hatezer embernek kellett elhagyni az otthonát.

Negyven éve élünk itt, a saját kezünkkel építettük fel a házunkat. Remélem, a láva ide nem fog elérni”

mondta ez egyik helyi lakos az EuroNewsnak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cumbre Vieja vulkán szeptember 19-én lépett működésbe. A lávafolyam eddig több mint nyolcszáz épületet döntött le, szeptember végén pedig az Atlanti-óceánt is elérte.

Címlapkép: AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. október 14. 17:50
Na most, tényleg, keményen és határozottan fel kell lépni a renitens vulkánnal szemben a klíma harcosoknak, a exsztinson fájtereknek, esetleg egy kihalási performansszal és vagy a kis gréta is beszéhetne a vulkánnal mégis mit képzel, hol a karbonsemleges hozzáállás és végül még toppanthatna lábacskájával, a mindenit...
Akitlosz
2021. október 14. 00:03
"Negyven éve élünk itt, a saját kezünkkel építettük fel a házunkat. Remélem, a láva ide nem fog elérni”" Negyven éve még nem volt ott ez a vulkán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!